Вијести, Регион

Ивица Дачић: Рамина изјава је опасан позив на прекрајање међународно признатих граница

УРУЧЕНА ПРОТЕСТНА НОТА АМБАСАДОРУ АЛБАНИЈЕ, УПУЋЕНО ПИСМО САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ УН

  • ДАЧИЋ: Ставови председника Владе Републике Албаније неприхватљиви су за Србију. Његова изјава представља још једну у низу провокативних изјава највиших политичких представника Албаније које наносе штету билатералним односима Србије и Албаније и угрожавају укупне односе и стабилност у региону

ПОВОДОМ неприхватљиве изјаве премијера Албаније Едија Раме о уједињењу Албаније и Косова, Министарство спољних послова Србије уручило је амбасадору Албаније у Београду протестну ноту, упутило писмо Савету безбедности УН и дало одговарајућу инструкцију свим мисијама и амбасадама у иностранству, изјавио је данас први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

        Инструкције су упућене свим мисијама Србије при међународним организацијама, амбасадама у земљама ЕУ, Савету безбедности УН и суседним земљама, каже се у саопштењу Министарства.

        Како се наводи, упућено је писмо председавајућем Савету безбедности УН-а са захтевом да наше писмо буде циркулисано као документ Савета безбедности УН-а.

         „Амбасадору Републике Албаније у Београду је уручена протестна нота у којој је истакнуто да су ставови председника Владе Републике Албаније неприхватљиви за Србију, да изјава представља још једну у низу провокативних изјава највиших политичких представника Албаније које наносе штету билатералним односима Србије и Албаније и угрожавају укупне односе и стабилност у региону“, изјавио је Дачић.

        Ради се о опасном позиву на прекрајање међународних, признатих граница између држава у региону, истакао је он.

        Изјава премијера Албаније је, како је додао, у супротности са више пута изреченим опредељењем Србије и Албаније за развој добросуседства, сарадње, узајамног разумевања и заједничке будућности у Европској унији, каже се у саопштењу.

Ивица Дачић

Ивица Дачић

„Србија очекује да њени партнери у међународној заједници подрже осуду изјава албанског председника владе које наносе штету миру и стабилности у региону“, поручио је Дачић.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *