Вијести, Регион

Источна алтернатива: Ако Црна Гора уђе у НАТО постаје непријатељ Русији!

77338_vest_neunato

Источна алтернатива позива руководство Црне Горе да се док не буде касно призове памети и одмах одустане од учлањења у Нато пакт. Позив Северноатлантског савеза Подгорици да се придружи организацији која је извршила агресију на СРЈ представља увреду за све грађане Црне Горе који су страдали под бомбама Нато-а.

– Осиромашени уранијум посејан из Алијансиних бомбардера узима све већи данак у Србији и Црној Гори, па овај чин представља својеврсно братимљење режима Мила Ђукановића и Нато убица.- саопштава овај покрет.

Источна алтернатива упозорава Подгорицу да ће се придруживањем Северноатлантском савезу сврстати у ред непријатеља братске Русије, без које не би постојала на карти света. Нато злочинци ће Подгорицу користити као оруђе за нове нападе на Москву, њене савезнике и пријатеље, а то значи и против сопственог народа. Због тога ће она постати мета руских нуклеарних снага. То није пут којим треба да иде Црна Гора.- додаје се у саопштењу.

Источна алтернатива подсећа јавност да је баланс моћи и стратешких нуклеарних снага Истока и Запада спречио избијање светског рата у последњих 70 година. Нато пакт својим ширењем ка границама Русије покушава да наруши тај баланс. Из тог разлога ми позивамо власт у Београду да ради очувања једнакости оружја у региону под хитно потпише свеобухвати војни споразум са Москвом и руским оружаним снагама у Србији омогући иста права која Нато добија у Црној Гори и већ поседује у другим земљама Балкана. Србија мора да откаже Софа споразум са Сједињеним државама и Нато пактом као и ИПАП уговор са Алијансом. Поред тога Београд треба да упути захтев Вашингтону да што пре расформира своју базу и напусти Јужну српску покрајину – Косово и Метохију.- закључује Источна алтернатива у саопштењу.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *