Вијести, Регион

Исламизација БиХ: стопама Сулејмана Величанственог

Pakistani muslims offer special prayers Taraveeh in Peshawar

Бања Лука – Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да се у БиХ ради на исламизацији друштва и да постоје озбиљни пројекти према којима на овим просторима треба да се насели од 300.000 до 500.000 људи из исламског света који би могли да промене демографску и сваку другу слику БиХ.

Такође је навео да на том пројекту раде одређени појединци на челу са Бакиром Изетбеговићем и да су у овај пројекат укључене неке арапске земље.

Више о овоме за Глас Русије говорио је војно-политички аналитичар Гостимир Поповић:

Најава председника Републике Српске да сарајевски бошњачки, политички и верски круг намерава да на овом простору насели неколико стотина хиљада људи из исламских земаља примљена је на вишеструк начин, али је једино што је јасно, показало да је председник Републике веома добро информисан о активностима појединих исламских система према југоистоку Европе, односно према целој Европи. Основна спона за исламизацију јесте заиста Сарајево и у том случају се може очекивати да ће доћи до одређеног броја уласка људи. Међутим и у самом исламу и радикалном исламу и код њихових носилаца ових активности, имамо одређену врсту подељености. Имамо врло снажан утицај Ирана, врло снажан утицај Саудијске Арабије и утицај неких кругова из Египта, али не свих.

Међутим, најснажнији и најагресивнији утицај се ради из Турске и у том правцу ће доћи до одређених конкретних активности које могу да буду врло опасне. У неким круговима, чак пред овај попис било је замисли да се као држављани БиХ попишу потомци свих оних муслимана који су у другој половини 19. века напустили ове просторе, после доласка Аустро-угарске, односно после јасног сигнала да је дошло до слома Отоманске империје. Ту је неких између милион и по и два милиона људи, што би било врло опасно за овај простор, поготово када се говори о његовој исламизацији.

У том делу основни трн у оку им је тренутно сада Република Српска, као један врло стабилан фактор и читав тај исламски део ће да ради на томе да дестабилизује Републику Српску. Када говоримо ко је кључни носилац овога ради замагљивања јавности, врло често се говори о Ирану као кључном носиоцу, међутим кључни носилац је Турска која је у задњих три године, у пар наврата, можда несмотрено, а можда намерно, показала своје праве активности, а прва активност је била што је председник Турске рекао да је њему „Босна остављена у аманет“, а друга активност је ова која је речена Косову, да је „Косово део Турске“. Према томе, то су врло опасне ствари и оне се веома добро уклапају када се повежу са стручним активностима, у две активности Турске.

Прва активност је доктрина стратегијске дубине по којој је циљ да се дође до линије до које је дошао Сулејман величанствени са сабљом на неки други начин, а то је управо та исламизација, овде на овом простору, односно та стопа у Сарајеву, а други правац јесте да они имају прећутну сагласност САД-а. То се зове политика компензације да би за свог вечитог кандидата за чланство у ЕУ добили утицај на Балкану.

Према томе, и један и други утицај је веома опасан, и једна и друга активност и све остало што ће бити, биће усмерено против Републике Српске, а донекле и српског народа, те у том правцу треба проматрати будуће активности које неће бити нимало једноставне, него ће захтевати врло опрезан приступ поготово у условима када поједини исламски фактори улажу велики новац и убацују велики новац на овај простор. Али поред овога много је опаснија индоктринација у свим сегментима, од верског па до обичног живота на улици.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *