Вијести, Регион

Хрвати, Бошњаци и Албанци отежавају тражење несталих Срба

БЕОГРАД, 29. АВГУСТА /СРНА/ – Предсједник Коалиције удружења избјеглица у Србији Миодраг Линта апеловао је да међународна јавност, посебно САД и ЕУ, изврше притиске на хрватску, бошњачку и албанску страну да одговорно и савјесно приступе процесу тражења несталих Срба.

ХРВАТИ, БОШЊАЦИ И АЛБАНЦИ отежавају тражење несталих Срба

„Ако би се у процесу тражења Срба несталих у ратовима на подручју бивше Југославије наставило досадашњим темпом, све нестале српске жртве биле би пронађене тек за неколико деценија, што је неприхватљиво“, поручио је Линта.

Линта сматра да Декларацију о несталима, коју ће данас у Мостару потписати предсједници Србије, Хрватске, Црне Горе и бошњачки члан Предсједништва БиХ, треба поздравити са надом да ће то убрзати просес тражења несталих лица и процесуирање одговорних за злочине.

Он је подсјетио да су у претходном периоду хрватска, бошњачка и албанска страна учиниле све да опструишу процес тражења и идентификацију несталих Срба, као и да су онемогућили да они који су починили злочин над Србима за то и одговарају, саопштено је из Коалиције удружења избјеглица.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица у Србији Миодраг Линта

Предсједник Коалиције удружења избјеглица у Србији Миодраг Линта

„Без успостављања истих стандарда у тражењу несталих лица и кажњавању одговорних за ратне злочине нећемо моћи говорити о озбиљнијој стабилизацији стања и успостављању односа међусобног поштовања и повјерења“, истакао је Линта.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *