Вијести, Регион

Грабар Китаровић: Дошло је време да решимо проблем границе са Србијом

СМАТРА СРБЕ ХРВАТИМА, АЛИ ИХ ПОЗВАЛА ДА ЈОЈ СЕ ОБРАТЕ – АКО ИМ ЈЕ ХРВАТСКА УЧИНИЛА НЕПРАВДУ

         НОВА хрватска председница Kолинда Грабар Kитаровић данас jе – говорећи о односима са Србиjом – оценила да треба решити питање границе, али и питање несталих особа.

         „Mислим да jе стварно сазрело време да то решимо”, рекла jе Kитаровић у емисиjи „Интервjу 20” БХT1 и додала да се питање несталих мора затворити због породица коjе с обе стране границе то чекаjу.

         На питање шта ће као председница државе учинити да омогући повратак на своjе Србима прогнаним са подручjа Хрватске, а коjи су сада у Србиjи и БиХ, Kолинда Грабар Kитаровић jе рекла да ће свакако радити на том питању и истовремено упутила позив
представницима прогнаних Срба из Хрватске да jоj се обрате када 18. фебруара преузме дужност.

         „Aко неко мисли да jе доживео неправду од хрватске државе, jа их све позивам да ми се обрате”, поручила jе Грабар Kитаровић.

         Oна се осврнула и на приjатељство Србиjе са Русиjом, уз оцену и да би Србиjа требало да поштуjе међународне санкциjе.

         „Jа знам да они имаjу и посебно приjатељство и посебне односе са Руском федерациjом, што jе у реду, иако у овом тренутку док цела Eвропска униjа и модерни свет спроводи санкциjе према Русиjи, мислим да би Србиjа ипак требало да балансира таj однос на начин да се поштуjу те међународне санкциjе, jер оне нису уведене без разлога”, рекла jе хрватска председница.

         Према њеним речима, Русиjа jе прекршила међународни правни поредак 21. века и жели да се председник Путин и руско вођство врате на пут поштовања и подржавања међународних односа.

Kолинда Грабар Kитаровић

Kолинда Грабар Kитаровић

„Јер, без Руске федерације нема те стабилности и нема тог међународно-правног поретка, а уосталом сви се ми суочавамо с истим претњама тероризма, растурања дроге, трговине људима и климатских промена против чега бисмо се требали заједно борити”, рекла је хрватска председница за БХТ1.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *