Вијести, Регион

Геј парада заказана за септембар

no-gay

Београд – Овогодишња „Парада поноса“ биће одржана од 20. до 29. септембра, а шетња кроз центар Београда планирана је за 28. септембар.

Представници организационог одбора „Параде поноса 2013″ разговарали су са представницима Канцеларије за људска и мањинска права о организационим детаљима Прајда.

Како је за Б92 рекао Горан Милетић, регионални директор организације Сивил рајтс дефендерс и један од организатора београдског Прајда, у наредном периоду очекују разговоре и са премијером Ивицом Дачићем, потпредседником владе Александром Вучићем, министром правде Николом Селаковићем и градоначелником Београда Драганом Ђиласом.

„То значи да је полицији остављено довољно времена да заједно са нама организаторима припреме Прајд 2013 . како не би било никаквих изненађења и аргумената да се с припремама почело касно“, казао је он.

На питање да ли ове године очекује већу подршку власти, Милетић каже да подршка институција и министара већ постоји. „Међутим, када је реч о Паради поноса увек све зависи од једне или две особе у држави и чини ми се да ће тако бити и ове године“, додао је он.

На питање да ли верује да ће ове године бити одржана Парада, он каже да верује да ће она бити одржана свих најавлљених дана. „Биће пуно догађаја који ће бити бољи и верујем да ће бити све без инцидената. Што се тиче саме шетње, то је нешто што не можемо без асистенције полиције да урадимо и ја се надам да ће власт , премијер и први потпредседник схватити да су то и међународне обавезе Србије и обавезе према Уставу и да ће то коначно испоштовати“, закључио је Милетић.

Коментариши чланак

Коментара