Вијести, Регион

ФБиХ: Радници у четвртак излазе на улице

021206
„На протесте 30. маја у Сарајеву не можете доћи само ако сте болесни“, поручили су данас из Савеза самостаних синдиката БиХ.

У овој организацију су још једном поручили да су јединствени и да власт на свим нивоима има разлога да се боји за своје фотеље. Иако многи изражавају сумњу у масовност најављених протеста, у Синдикату поручују да се сачека четвртак када ће много тога бити јасније.

Синдикат је припремио и захтјеве за све институције које сматра одговорним за лош положај радника. Смисао протеста је притисак на власт, наводе организатори, који ће своје захтјеве доставити ОХР-у, органима БиХ, а највише ће их бити Влади ФБиХ – да ради свој посао и испуњава обећања и обавезе према радницима. Осим испред зграда ових институција, синдикалци ће 30. маја протестовати и пред свим другима које имају везе са радничким правима и властима у држави.

Иако Синдикат већ дуже вријеме најављује масовне протесте, носиоце власти то превише не занима. Нико од њих није контактирао са Синдикатом да види због чега се протестује, наводе организтори. Синдикалци ће на крају протеста тражити и смјене одговорних. Очекује се да ће на протесте доћи око 7.000 људи.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *