Вијести, Регион

„Ер Србија“ почиње да лети од августа

480643_481469038613880_1455033481_n

 

Реализација стратешког партнерства Србије и авиокомпаније из Уједињених Арапских Емирата „Етихад ервејза“ је практично договорена и остаје да се још формално потврди у четвртак, 1.августа, када ће споразум потписати први потпредседник владе Александар Вучић и директор „Етихада“ Џејмс Хоган, пише „Информер“ од понедељка.
Ово ће бити спас за „Јат“, који ће након потписивања споразума променити име у „Ер Србија“. Два нова авиона „ербас“, која ће одмах стићи, имаће име и ознаке нове компаније, а цео дизајн биће представљен на потписивању споразума, рекао је за тај лист Синиша Мали, саветник за економска питања потпредседника Вучића.

Мали је навео да ће на тим авионима летети особље „Етихада“, а у међувремену, док не стигне преостлих осам „ербасова“, наши пилоти ће се обучавати да управљају на тим авионима.

Он је објаснио да ће на челу „Ер Србије“ бити људи из „Етихада“, али да ће наша држава у наџорном одбору имати већину чланова – од девет чланова пет ће бити из Србије.

Србија ће у новој компанији имати 51 посто власништва, а 49 ће припасти „Етихаду“.

У нову компанију наша држава ће уложити 100 милиона долара, колико и „Етихад“, који ће одмах дати 40 милиона долара и два нова авиона „ербас А 319“, а до краја године још осам таквих летелица.

Емирати планирају и да „Ер Србија“, с новим летелицама прикљученим флоти, уведе 14 нових дестинација. С новим дестинацијама, авиони компаније летеће укупно до 41 града, рекао је Мали.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *