Вијести, Регион

Едуард Кукан: Слање Војске Србије на параду у Москви у супротности је са евроинтеграцијама

ДАЧИЋ: „НЕ ОЧЕКУЈЕМ ПРОБЛЕМЕ, ИАКО СЕ НИКОЛИЋЕВА ОДЛУКА НЕКИМА НЕЋЕ СВИДЕТИ“

        МИНИСТАР спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да се одлука о учешћу Србије на војној паради поводом Дана победе, 9. маја у Москви, некима неће свидети, али да Србија води суверену спољну политику у складу са националним и државним интересима.

         „Не очекујем неке проблеме, али та одлука се некима неће свидети“, рекао је Дачић новинарима у Будимпешти, где учествује на министарском састанку о енергетској безбедности Централне и Југоисточне Европе.

        Шеф српске дипломатије је указао на то да је Србија дала велики допринос борби против фашизма.

         „Наши представници су до сада увек учествовали у свим војним парадама широм света, и у томе нема никаких дневнополитичких разлога, већ је то обележавање историјски важног датума“, рекао је Дачић.

        Према његовим речима, Србија је земља која води суверену и независну спољну политику и доноси одлуке у складу са нашим националним и државним интересима, а нарочито о питањима која не изазивају никакве историјске дилеме, као што је питање обележавања годишњице победе над фашизмом.

         „Та одлука је очекивана. И многе друге земље ће учествовати“, рекао је Дачић.

Едуард Кукан: Слање Војске Србије на параду у Москви у супротности је са евроинтеграцијама

Едуард Кукан: Слање Војске Србије на параду у Москви у супротности је са евроинтеграцијама

Председник парламентарне групе за Србију у Европском парламенту Едуард Кукан саопштио је данас да је одлука председника Србије Томислава Николића о учешћу српских војника на војној паради у Москви у супротности са изјавама о посвећености процесу интеграција у ЕУ.

„Видим одлуку председника Николића о учешћу српских војника на војној паради у Москви у супротности са изјавама о посвећености процесу интеграције у ЕУ. У тренутној ситуацији таква одлука постаје важан политички гест. Председник Николић требало би да буде свестан да такви гестови могу да имају утицај на процес европских интеграција земље”, навео је Кукан у саопштењу.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *