Вијести, Регион

ДСС: Уџбеник промовише хомосексуализам

DSS

Уџбеник који се користи у Војводини није намењен сексуалном образовању деце, већ индоктринацији средњошколаца и промоцији хомосексуализма, оценио портпарол Покрајинског одбора ДСС-а Миленко Јованов, који је затражио оставку покрајинске секретарке за спорт и омладину Маринике Чобану.

Демократска странка Србије захтева оставку покрајинске секретарке за спорт и омладину Маринике Чобану, због садржине „уџбеника који очигледно није намењен сексуалном образовању деце него индоктринацији средњошколаца и промоцији хомосексуализма“, рекао је портпарол Покрајинског одбора ДСС-а Миленко Јованов.

Тај „уџбеник“ се употребљава у оквиру пилот пројекта „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“, навео је Јованов у писаној изјави за медије.

Јованов је истовремено поставио питање министру просвете Томиславу Јовановићу о томе да ли је министарство упознато са садржином тог „уџбеника“ и да ли је одобрен, посебно имајући у виду изјаву председника Владе Ивице Дачића, од пре само неколико дана, када је рекао да Србија трпи притиске да се управо оваквим ставовима индоктринира српска омладина.

Влада Србије мора и да одговори на питање да ли се тим „уџбеником“ започиње дуго најављивана „промена свести“ српског народа, коју су тражили немачки парламентарци, навео је Јованов.

У десет војвођанских средњих школа је у новој школској години уведен опциони предмет Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу чиме ће око 1.200 ученика другог разреда имати прилику да, кроз рад са едукаторима, обраде теме из репродуктивног здравља, сексуалног образовања, родних и људских права.

Тај огледни пројекат је скоро годину дана припремао Покрајински секретаријат за спорт и омладину, заједно са Радном групом експерата из гинекологије, урологије, епидемиологије, психологије и омладинског рада, наведено је на интернет страници тог секретаријата у Влади Војводине.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *