Вијести, Регион

ДС и ДСС против министра просвете?

ДС и три посланичке групе траже расправу о стању у просвети

ОСТАЦИ НЕКАДАШЊЕГ ДОС-А ПОНОВО ПОКУШАВАЈУ ДА „ЗАЈЕДНО ЈАШУ”

        ПОСЛАНИЦА опозиционе Демократске странке Александра Јерков предала је у понедељак председници Скупштине Србије захтев четири посланичке групе да се у парламенту расправља о стању у просвети.

        Како се наводи у изјави Александре Јерков, посланици су затражили да на седницу буду позвани министри у Влади Србије и представници сва четири репрезентативна синдиката просвете.

        Додаје се да је председница Скупштине Србије, Маја Гојковић по Пословнику обавезна да седницу сазове у року од месец дана.

        Захтев су поднеле посланичке групе Демократске странке, Лиге социјалдемократа Војводине, СДА Санџака-ПДП и Социјалдемократска странка, Заједно за Србију, Зелени Србије.

        Бета

ДСС: Вербићу, прво компромис са штрајкачима, па – оставка

ОСИОНОСТ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ ПРЕКО ЛЕЂА УЧЕНИКА И ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

ВЛАДА Србије и Министарство просвете су смањивањем зарада и најављеним додатним кажњавањем запослених у просвети произвели потпуни хаос у образовном систему који је довео до радикализације четворомесечног штрајка.

Министар просвете Срђана Вебића наставља без компромиса?

Министар просвете Срђана Вебића наставља без компромиса?

Тврдокорним одбијањем да се у дијалогу са представницима незадовољних просветара пронађе прихватљиво, компромисно решење и дописом којим се од директора школа тражи умањење зарада наставника у штрајку, Министарство је на себе преузело искључиву одговорност за све штетне последице овог штрајка.

Демократска странка Србије у потпуности подржава захтеве просветних радника и упозорава да се наложено умањење зарада штрајкачима, који су у законском штрајку, спроводи незаконито и хаотично.

Позивамо министра просвете Срђана Вебића да хитно предузме кораке у правцу постизања компромиса, а након тога поднесе и неопозиву оставку на место министра.

(саопштење Демократске странке Србије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *