Вијести, Регион

Док је имена Принципа, живјеће и српски народ

Док је имена Принципа, живјеће и српски народ

Босанско Грахово – Уређење родне куће Гаврила Принципа у селу Обљај код Босанског Грахова и њене околине приведено је крају.

Брвнара је покривена, а стручњаци и рестауратори приводе крају послове како би све било спремно за суботу, односно Видовдан, када ће бити обиљежен вијек од Сарајевског атентата, а у Босанско Грахово слиће се на хиљаде гостију из Републике Српске, БиХ, Србије и многих земаља свијета. Свечаност ће увеличати и делегација Српске коју би требало да предводи предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић.

– Одрећи се Принципа значи поништити своју историју, име и своју вјеру. Наш Гаврило је, као и прије стотину година тако и данас, за све нас херој, јунак и родољуб. Док год је имена Гаврила Принципа, српски народ те његово и наше Грахово биће живи – истакао је начелник ове општине Урош Макић.

Предсједник Српске Милорад Додик требало да током идуће седмице пред Гавриловом родном кућом засади стабло кедра, које би на симболичан начин требало да свједочи о неуништивости дјела Гаврила Принципа.

Док је имена Принципа, живјеће и српски народ

Док је имена Принципа, живјеће и српски народ

Главни инжењер компаније „Тамарис“ Слађана Бумбић-Дамјановић рекла је да су у овој компанији безрезервно подржали интересовање и приједлог Додика да у Обљају засаде парк у дворишту куће Гаврила Принципа.

– Засадили смо га и у порти цркве Светих апостола Петра и Павла у Босанском Грахову, гдје је у току подизање споменика српским јунацима и мученицима убијеним и умореним током посљедњег рата. То је наш допринос обиљежавању великог имена и дјела Принципа, на шта смо посебно поносни – додала је она.

Извор: Глас Српске

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *