Вијести, Регион

Додик: БиХ је недовршена држава, мирно ћемо се разићи

Dodik

Бањалука – Налазимо се у „недовршеној, немогућој“ држави БиХ и једина логика је да се мирно разиђемо, али за то још не постоје услови, оценио је у суботу председник Републике Српске Милорад Додик и поручио да ће и за то услови „једном постојати“.

Своју тврдњу је поновио коментаришући податак да Федерација БиХ није испунила услове за нову траншу кредита Међународног монетраног фонда (ММФ), истакавши да и РС, „хтела то или не“, има проблеме и због другог ентитета и државе БиХ, преноси Фена.

„Будући да ФБиХ није успунила услове ММФ-а, биће блокирани аранжамани и за РС и то може да изазове проблеме и за нашу позицију“, казао је Додик и навео да решење како предупредити могуће проблеме и у РС траже на данашњем састанку који је иницирала премијерка РС Жељка Цвијановић.

На њен позив и ове суботе се у згради владе састао политички врх СНСД, а, поред Додика, састанку присуствују потпредседници странке Игор Радојичић, Нада Тешановић и Никола Шпирић, као и члан Извршног одбора Зоран Тегелтија и члан Главног одбора странке Жељко Ковачевић.

Коментариши чланак

Коментара