Вијести, Регион

Ђукановић „набацује” да би Амфилохије 2006. био убијен да га он и његова власт нису заштитили

ВАДИО СЕ ПОВОДОМ ПИТАЊА – КАКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА ВЕЋ 11 ГОДИНА НЕМА ИСТИНЕ О УБИСТВУ Д. ЈОВАНОВИЋА

         ЦРНОГОРСКИ премијер Мило Ђукановић изјавио је данас да су безбедносне службе уочи референдума 2006. године имале информације да се припрема ликвидација митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

         Он је на премијерском сату, одговарајући на питање лидера СНП-а Срђана Милића да ли види себе као одговорног у делу расветљавања политичке позадине убиства главног и одговорног уредника „Дана” Душка Јовановића, рекао да су ликвидацију планирали противници независности Црне Горе, пренели су црногорски медији.

         „Имали смо безбедносно поверљиве информације да ће противници независности покушати ликвидацију митрополита црногорско-приморског Амфилохија како би појачали тежину тврдњи о непоузданој безбедности Црне Горе и наводној бескрупулозности власти”, рекао је Ђукановић у Скупштини Црне Горе.

         Када је реч о истрази о убиству Душка Јовановића, главног уредника листа „Дан”, црногорски премијер је рекао да је влада подржала ту истрагу и навео да је и он дао допринос истрази.

         Судство и Тужилаштво од првог дана имали су подршку извршне власти, казао је Ђукановић одговарајући на питања посланика поводом 11. годишњице убиства Јовановића.

Црногорски премијер Мило Ђукановић

Црногорски премијер Мило Ђукановић

„Верујем да је поступак истраге вођен у добром смеру. Нажалост, још се није дошло до епилога којим би се до краја расветлило ово кривично дело. И даље недостају докази да би се потврдиле сумње које су постојале и код полиције и других државних органа који су се бавили овим предметом”, истакао је премијер Црне Горе.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *