Вијести, Регион

Ђукановић из Сурчина за Београд у пратњи 20 аутомобила

ДАЧИЋ ЋЕ ГА СУТРА У 10 САТИ ДОЧЕКАТИ ИСПРЕД ПАЛАТЕ „СРБИЈА“ – ПОСЛЕДЊИ ПУТ БИО НА ЂИНЂИЋЕВОЈ САХРАНИ.

После 10 година у прву званичну посету Србији данас поподне допутовао је премијер Црне Горе Мило Ђукановић, чије званични разговори почињу сутра.

Ђукановић је на аеродром „Никола Тесла“ стигао авионом у 16.40, а са аеродрома је у пратњи 20 аутомобила, отишао у центар Београда, јавља Б92.

Према незваничним информацијама из Подгорице, црногорски премијер ће вечерас имати радну вечеру с председником Владе Србије Ивицом Дачићем.

Дачић ће сутра у 10 сати дочекати Ђукановића испред Палате „Србија“, након чега ће се двојица премијера састати „у четири ока“, најавила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Након сусрета двојице премијера предвиђено је да са Ђукановићем разговара и први потпредседник Владе Србије Александар Вучић. Потом ће бити одржан пленарни састанак делегација Србије и Црне Горе.

Двојица премијера ће потписати Споразум о сарадњи између Владе Црне Горе и Владе Србије у контексту приступања Европској унији, а затим ће се Дачић и Ђукановић обратити медијима.

Ђукановић ће се састати и са председником Народне скупштине Небојшом Стефановићем.

Председник Србије Томислав Николић, који је, према најавама, такође сутра требало да разговара са Ђукановићем, отпутовао је у међувремену у Јоханесбург на комеморативни скуп поводом смрти Нелсона Манделе.

Са премијером Ђукановићем у посету Србији долазе и министри економије и одрживог развоја и туризма – Владимир Каварић и Бранимир Гвозденовић.

Током званичне посете Ђукановића Србији може се очекивати конкретизација неких решења од интереса за грађане обе земље, договорених приликом септембарске посете Дачића Подгорици.

Дачић је рекао и да после његове посете Црној Гори актуелни боравак црногорског премијера у Београду треба да покаже да су наши односи у узлазној линији. Према Дачићевим речима, заједнички интереси две државе су у области европских интеграција и економској сарадњи, јер је Црна Гора наш велики спољнотрговински партнер.

Мило Ђукановић

Мило Ђукановић

Ђукановић је последњи пут био у Београду пре 10 година, на сахрани премијера Зорана Ђинђића.

Извор: Факти

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *