Вијести, Регион

Директора распоредили за домара

Кикинда – Бивши директор Културног центра Кикинда, књижевник Срђан Тешин, саопштио је да неће потписати Анекс уговора о раду по којем треба да обавља послове домара у тој институцији. Коалиција невладиних организација Грађанска Војводина (ГВ) позвала је Министарство културе и информисања и Покрајински секретаријат за културу и информисање да својим ауторитетом узму у заштиту доскорашњег директора кикиндског Културног центра књижевника Срђана Тешина, уз оцену да се над њим нова управа ове институције и кикиндска власт “буквално иживљавају”.

“Нећу потписати овај понижавајући Анекс уговора и, као што је то било 2005. године, када су садашњи локални функционери били чланови Српске радикалне странке а данас Српске напредне странке, опет ћу остати без посла”, навео је Тешин.

Он је прецизирао да је од Културног центра Кикинда добио понуду за закључење Анекса уговора о раду, по коме треба да буде распоређен на место референта за техничке послове и послове одржавања, то јест домара. “У финансијском, егзистеницјалном смислу, понуђена ми је плата у висини коефицијента 9,6 што је најнижи коефицијент који се може доделити неком запосленом у Културном центру. Доскора сам имао коефицијент 22,17″, навео је Тешин.

SRDJAN

Он је од фебруара 2009. до новембра 2013. године обављао функцију директора Културног центра Кикинда. Изабран је, као нестраначка личност, на јавно расписаном конкурсу на мандат од четири године, а разрешен је дужности пре истека мандата, када је власт у Кикинди “уподобљена” по републичком моделу.

Срђан Тешин је добитник књижевне награде “Борислав Пекић” из 2004. године, као и награде Друштва књижевника Војводине, из 2010. године. Његова дела превођена су на енглески, немачки, француски, чешки, албански, пољски, мађарски, македонски и словеначки језик.

Извор: Бета, Радио 021

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *