Вијести, Мишљења

Изгубили смо чим смо поново ставили кокарде

Срби су народ који обожава историјске фалсификате. Дичење лажима. Недавно смо постали једина земља на свету која прави ловорике фашистичким сарадницима. Серија “Равна гора” која се емитује на РТС-у у ствари је прикривена птица ругалица, коју су смишљено пустили да улети у главе празноглаве нације. Нико није размишљао о 1.700.000 жртава које је прогутала Хитлерова убилачка неман.

Уместо похвала, ослободиоци се разапињу на стуб срама. И само се у Србији затире успомена на оне који су победили фашизам. Брзо и немилосрдно. Полуписменој деци неписмени родитељи у главу усађују лаж да је четнички покрет Драже Михаиловића ослободио Југославију па самим тим и Србију од Хитлерових фашиста. Пошто не знају ништа, осим да с пролећа оду на Равну гору да се наједу печених волова и јагњади и напију лоше шљивовице, они ће Бајићеву серију својим потомцима препоручити као једину истину. Већ осакаћену децу осакатиће за цео живот.

Противници Јужног тога ће ми замерити. А опет, мислим да ниједном Русу не би пало на памет да белогардејце уздигне на пиједестал Стаљинове солдатеске. Ником у Русији, ма колико мрзео власт, не пада на памет да мрзи сопствену државу. Понајмање народ. Свима је пред очима једна застрашујућа бројка. И нико неће да помисли, а камоли да се дрзне да унизи 22 милиона жртава.
У томе је величина Русије. И зато су опет постали велика сила. Путин је схватио да само велика земља гарантује мир. И успех.

Господо четници, Југославија је то била. Велика земља. А разбили су је они који су вам подметнули Равну гору као једину котву за коју Срби треба да се ухвате. Јер, Равна гора је била кључ за успон Слободана Милошевића на пиједестал пропасти. Опет, Милошевић није био сам. Они који су га одабрали пронашли су му лепо друштво. Мила Ђукановића, Фрању Туђмана, Јанеза Дрновшека, Киру Глигорова и Алију Изетбеговића. Сви су сем Туђмана били синови комунистичке елите. Туђман је то био лично. За растурање велике и моћне земље обећани су им велики послови. Требало је да се одрекну система вредности својих очева. Тај систем је предвиђао велику плату, привилегије и врхунско образовање, што би неминовно довело до стварања интелектуалне елите.

Уместо тога рођена је пљачкашка приватизација.

Ипак, Милошевић, Ђукановић, Туђман, Глигоров и Кучан не би могли да одиграју своје прљаве улоге сами. Требали су им провокатори. Требао им је неко ко ће подметнути пожар. Кандидата је било много. Ипак, као неприкосновени пиромани истакли су се Вук Драшковић, Војислав Шешељ. Са српске стране. Хрватско безумље бранили су Анте Готовина, Младен Маркач. Фолклор је заменио памет.

Велика идеја великог Александра Карађорђевића о једној великој и моћној земљи угушена је у крви 56 година након његове смрти. Настале су бесмислене државице које су врло брзо почеле да се гуше у властитој недовољности. Фабрике су почеле да се гасе јер нису имале коме да продају робу. Биле су пројектоване за велико тржиште од 22 милиона људи. Производња им је остала иста, а тржиште се смањило за 85 одсто.

Милорад Бојовић

Милорад Бојовић

Србија данас жели да постане део Европске уније. Пре 23 године сметала јој је Европска унија у малом. У међувремену се математика мало изменила. Нажалост, на нашу штету. Мање нас је него пре 23 године. И ништа нисмо паметнији. Само сиромашнији. Нисмо ни партизани ни четници. Само жртве пљачкаша.

Зато оставите 1.700.000 убијених на миру. Њима Равна гора не треба.

Аутор: НС репортер/Милорад Бојовић

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *