Вијести, Регион

ДЕА да помогне Црној Гори

983402035518c12189d61b403951839_368x276

Подгорица – САД треба да отвори канцеларију у Подгорици како би америчка ДЕА могла да надзире сузбијање организованог криминала, сматра Небојша Медојевић.

Према речима функционера Демократског фронта, потребно је омогућити да црногорске безбедносне службе раде несметано, без уплитања политичара из врха владајуће коалиције.

“Примера ради канцеларија ДЕА отворена је у Русији, када је мафија у тој држави постала скоро неиздржив проблем. Ове велике црногорске групе као што су Калићева, Шарићева и Кељмендијева, већ су на црној листи председника САД као претња националној безбедности”, казао је Медојевић данашњем “Дану”.

Он сматра да у Црној Гори, имајући у виду финансијску кризу, и те како може да помогне одузимање криминалом стечене имовине, као и да је изузетно значајно да се систем безбедности очисти од припадника који су повезани са организованим криминалом.

„То је посао који не можемо сами да одрадимо већ ће нам требати помоц највећих међународних безбедносних агенција из Брисела, Берлина и САД”, казао је Медојевић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *