Вијести, Регион

Дачић уверен да он и Вучић нису заслужили да их ЕУ држи у незнању поводом „Источног прстена”

А ИСТОРИЈА ЕВРОПЕ ПОКАЗУЈЕ: ДА СИЗЕРЕНИ НИКАД НИСУ ИМАЛИ ДРУКЧИЈИ ОДНОС ПРЕМА СПОРЕДНИМ ВАЗАЛИМА

  • Открио да је информацију о „заобилажењу” добио од руског министра енергетике Александра Новака на састанку у Санкт Петербургу којем су присуствовали су и министри финансија и привреде Душан Вујовић и Жељко Сертић и додао: „Ја сам био изненађен, можда сам то мало оштрије, недипломатски рекао, али заиста такав начин када су српски интереси у питању и када је реч о гасоводу, није баш доборонамеран према Србији”
  •  ФАКТИ: Какво лицемерје, каква пресамићеност! Само што им се не извињава! „Храбро” им скреса једино да им „начин… није баш добронамеран према Србији”. А однос према КиМ, границама и суверенитету Србије кобајаги у реду и „добронамеран”! Дачић и Вучић – још 100 година да владају – неће се заједно усудити да Европској унији кажу ни стоти део онога што су јој досад рекли Алексис Ципар и њего министар финансијса Јанис Варуфакис!

         МИНИСТАР спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да не зна каква је судбина предлога Европске уније о изградњи гасовода „Источни прстен” који је понудила Русији, и нагласио да Србија није заслужила да не буде упозната са таквим пројектом.

         „Не знам да ли се од тога одустало, не нам да ли је о томе било раније речи, али ја са тим нисам био упознат, никада о томе раније нисам био информисан од ЕУ, мислим да је такав предлог требало да буде подељен са српским страном, јер Србија не заслужује такав однос”, оценио је Дачић.

         Дачић је одговарајући на питање новинара у седишту Министарства, поновио да је информацију, да су званичници ЕУ нудили Русији да се изгради гасовод којим би се заобишла Србија, добио од руског министра енергетике Александра Новака на састанку у Санкт Петербургу.

         Том састанку, према његовим речима, присуствовали су и министри финансија и привреде Душан Вујовић и Жељко Сертић.

         „Ја сам био изненађен, можда сам то мало оштрије, недипломатски рекао, али заиста такав начин када су српски интереси у питању и када је реч о гасоводу, није баш добронамеран према Србији”, рекао је он.

         Подсетио је да постоји реалан опасност да се 2019. године прекине доток гаса преко Украјине, због чега Србија мора да пронађе нове путеве за гас.

Дачић уверен да он и Вучић нису заслужили да их ЕУ држи у незнању поводом „Источног прстена”

Дачић уверен да он и Вучић нису заслужили да их ЕУ држи у незнању поводом „Источног прстена”

„Имамо поплаве идеја како да се дође до гаса, само гаса нема”, казао је Дачић.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *