Вијести, Регион

ЧОВИЋ: Неопходна је федерализација БиХ, постојеће стање је – неодрживо

ТВРДИ ДА БИ ТО ЗНАЧИЛО ДЕМОКРАТИЗАЦИЈУ, А НЕ РАЗБИЈАЊЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

         НОВОИЗАБРАНИ члан Председништва БиХ из реда хрватског народа Драган Човић изјавио је вечерас у интервјуу за БХРТ да је федерализација Босне и Херцеговине нужна јер је постојеће стање неодрживо, али да залагање за федерализацију не значи разбијање Босне и Херцеговине како то неки схватају.

         Нагласио је да ХДЗ БиХ и странке окупљене око њега на овим изборима снажно заговарају Босну и Херцеговину и напомињу да је она њихова домовина, али је желе уредити по мери и човека и сва три конститутивна народа.

         – Желимо јој дати једну демократичност, слободу за сваког појединца који овде жели да живи. Наравно, желимо европски пут за Босну и Херцеговину у којој ће се живети, а не из ње одлазити – рекао је Човић.

         По његовим речима, разбијачи Босне и Херцеговине су они који су желели уништити Хрвате као политички народ, који су покушали да се поигравају с легитимним представницима хрватског народа.

         Објашњавајући предлог о тзв. хрватској изборној јединици у Федерацији БиХ, Човић је указао да је то виртуелни пројект који нема граница и вреди само 24 сата, онолико колико траје пребројавање гласова за чланове Председништва БиХ.

Члан Председништва БиХ из реда хрватског народа Драган Човић

Члан Председништва БиХ из реда хрватског народа Драган Човић

Додао је да не види зашто би неко ко воли Босну и Херцеговину имао нешто против тога, јер је свака изборна јединица мултиетничка, па би била и та.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *