Вијести, Регион

Бошњаци молили Дел Понтеову да не објави податке о Сребреници

Karla-del-Ponte

Бошњачки члан Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амор Машовић, признао је бившем тужиоцу Хашког трибунала Карли дел Понте, у јулу 2007.године, да федералне власти нису успеле да утврде начин на који су страдала бројна неидентификована лица са ширег подручја Сребренице, као ни њихове основне податке, као што су пол и године.

Машовић је у строго поверљивом документу 30. јула 2007. године, Дел Понтеову замолио да достављене податке не објављује “ни за живу главу”.

Милош Шаљић, адвокат генерала Ратка Младића, рекао је да су напори Младићеве одбране усмерени управо на раскринкавање лажних и надуваних података о броју убијених у Сребреници.

Адвокат Горан Петронијевић, шеф тима одбране бившег председника Републике Српске Радована Караџића, рекао је да су пре неколико година откривена имена неколико стотина Бошњака из Сребренице који су данас живи и здрави, али се на споменику у Поточарима и даље воде као ”жртве геноцида из јула 1995. године”.

”Невероватно је да је у Меморијалном центру у Поточарима сахрањено више од четири хиљаде људи за које се не зна на који начин, када и где су страдали”, рекао је Шаљић.

(Фронтал)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *