Вијести, Регион

Бојан Пајтић: Да ли ће бити ванредних избора – то питајте Блера, његова ће о томе бити последња

„ ДАЧИЋ ЈЕ ТАЛАЦ – СВИ У ВЛАДИ СУ ВОЉНИ ИЛИ НЕВОЉНИ ТАОЦИ ЈЕДНОГ ЧОВЕКА, КАО И ДРЖАВА”

  • СНС у овом тренутку има подршку четвртине општег бирачког тела. Наш је задатак само, кад дође тренутак избора, да покренемо огромну већину незадовољних у Србији који нису изашли на изборе прошле године. Данас СНС има мању подршку него што је имао Милошевић кад је пао с власти
  • Срушићемо Вучићеву власт јер је ово најгора, најнеспособнија и најнеобразованија власт откако Србија постоји

          ПРЕДСЕДНИК Владе Војводине и председник Демократске странке Бојан Пајтић најавио је свој нови митинг против режима Александра Вућића за 27. јун у Зрењанину и позвао све незадовољне и огорчене грађане да се прикључе, независно од политичког опредељења.

          У интервјуу „Куриру”, он је, поред осталих, одговорио и на питање:

  • Напредњаци вас означавају као владара Војводине који је упропастио све што је могао. Да ли се кајете пројеката као што су Развојна банка Војводине и Фонд за развој Војводине, а из којих су појединци извлачили новац за себе?

          – Смешно је називати владаром неког ко је на челу администрације којој су у последње три године одузете готово све надлежности и готово сва средства. Од године у којој сам први пут изабран за председника покрајинског Извршног већа до данас број незапослених смањен је за готово сто хиљада, успели смо да привучемо готово половину свих страних инвестиција које су дошле у Србију и добили за то признање Фајненшел тајмса, па чак и владе УАЕ као најбоља европска регија у тој области. Изградили смо Ургентни центар у Новом Саду и Поликлинику Дечје болнице, 35 фискултурних сала у местима по Војводини, а водоводну мрежу у 58 насеља.

          О таквим резултатима СНС може само да сања. А ако је неко кршио законе, тај треба да одговара. Плашим се, међутим, да је борба владајућег режима против корупције пре свега маркетиншког карактера и да служи за прикривање катастрофалне ситуације у економији и социјалном сектору, као и за прикривање последица Бриселског споразума и за обрачун с политичким противницима.

  • Нисте одговорили конкретно да ли се кајете због Развојне банке Војводине и Фонда за развој?

          – Не знам да ли је постојала било каква конкретна критика рада Фонда за развој. Он је одувек пословао неупоредиво боље и транспарентније него Републички фонд. Што се Развојне банке тиче, чињеница је да она у стечају има много бољу наплату потраживања него већина приватних банака. Нова власт је пре три године буквално растерала депоненте и довела до политичког гашења банке. Време и суд ће рећи своје. И нећемо морати да чекамо много година да се то догоди.

  • Напредњаци вас прилично оштро нападају, али с ваше стране увек некако стижу млаки одговори. Одбијате да се агресивније упустите у политичку борбу, или немате чиме да се браните?

          – Мало је рећи да Вучић не говори истину. Сваком ко живи у Србији и ко прати шта се дешава на јавној сцени јасно је да он више и не зна да постоји истина. Што се тиче млаких одговора, СНС се очито не слаже с вама будући да нас оптужује за то да смо насилници препуни мржње само зато што доследно и бескомпромисно критикујемо власт.

  • Како очекујете да грађани озбиљно схвате причу опозиције кад ни сами не можете да се окупите око заједничке идеје да срушите ову владајућу коалицију?

          – Не знам одакле вам идеја да је нећемо срушити. Наравно да хоћемо јер је ово најгора, најнеспособнија и најнеобразованија власт откако Србија постоји.

  • Да ли бисте ушли у Владу кад би вас позвао Вучић?

          – Никада и ни под којим условима с људима који су Србију задужили више него ико, који су грађане осиромашили, а медије и институције свели на слуге једног човека.

  • Да ли верујете да ће бити ванредних парламентарних избора?

          – Питајте Блера, последњу реч о томе ипак ће дати он.

  • Уколико би Дачић после (ванредних) парламентарних избора био опозиција, да ли бисте се удружили с њим да рушите СНС?

          – Одакле вам идеја да ће после следећих парламентарних избора СНС бити власт, за име бога?!

  • Јер је у овом тренутку, према истраживањима, више од пола Србије уз Српску напредну странку.

          – СНС у овом тренутку има подршку четвртине општег бирачког тела. Наш је задатак само, кад дође тренутак избора, да покренемо огромну већину незадовољних у Србији који нису изашли на изборе прошле године. Данас СНС има мању подршку него што је имао Милошевић кад је пао с власти. Показали смо програмима и конкретним решењима да земљу можемо извући из овог ужасног стања. Промене кадровски и инфраструктурно може изнети само групација око ДС.

  • Тврдите да Александар Вучић не испуњава обећања, али је он опет, по истраживањима, проглашен за политичара коме народ највише верује. Како то објашњавате?

          – Кад би у Северној Кореји било спроведено истраживање, и Ким Џонг Ун би био политичар којем народ највише верује јер нема где да чује друго мишљење. Нећемо се претварати да постоји демократија у друштву у коме су медијима везане и руке и ноге.

  • Где, по вама, власт прави највеће грешке?

          – Свима је јасно да је огромна већина чланова Владе неспособна да обавља свој посао и да води државу. Највеће грешке огледају се у области економије, у чињеници да се, уместо да се подстиче потрошња и улаже у инфраструктуру, смањују плате и пензије, грађани осиромашују, што само привреду гура у рецесију и пропаст.

  • Да ли ће Вучић Дачића да гурне у опозицију?

          – Хоћете да кажете да је Дачић сада власт?

  • А шта је Дачић?

          – Талац. Сви у Влади су вољни или невољни таоци једног човека. И та дијагноза важи за целу државу.

  • Небојша Стефановић је поручио да надлежни треба да истраже како су то НВО које су повезане с ДС добиле новац из покрајинског буџета.

          – Дао сам налог буџетској инспекцији да провери да ли је било незаконитости у неком од уговора. Ако будемо чекали да нам ДОКТОР Стефановић гради државу, плашим се да ће то бити мрка капа.

Бојан Пајтић

Бојан Пајтић

  • Шта очекујете на покрајинским изборима?

– Увек сам побеђивао Вучића и Николића на покрајинским изборима, тако да ће се то догодити и сада. Грађани у четвртој години Вучићевог режима виде каква се пошаст надвила над Србијом и неће дозволити да Мировић, Маја Гојковић, Маријан Ристичевић, Вулин, Бечић и други војвођански кадрови СНС преузму покрајинску администрацију.

  • Да ли ове године „смете” да одете на море?

– Тражићу вашу дозволу.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *