Вијести, Регион

БЕЗ ИЗНЕНАЂЕЊА: Синиша Мали градоначелник Београда

ЗА ЗАМЕНИКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ИЗАБРАН АНДРЕЈА МЛАДЕНОВИЋ
ИЗ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

  • Као важне пројекте у грaду, Мали је истакао „Београд на води“, Прокоп, нову аутобуску станицу, нову линију БГ воза, изградњу четири подземне гараже, уређење депоније у Винчи, питање изградње Београдског метроа

ИЗНЕНАЂЕЊА није било: одборници Скупштине главног града изабрали су вечерас Синишу Малог за градоначелника Београда.

За Малог, кога је кандидовала СНС, гласало је 79 одборника од 94 који су учествовали у гласању.

За његовог заменика изабран је Андреја Младеновић из Демократске странке Србије.

Мали је од 18. новембра прошле године био на функцији председника Привременог органа Београда.

Бивши градоначелник Беоограда Драган Ђилас честитао је Малом и након тога напустио седницу Скупштине града.

Први приоритет нове власти у Београду биће консолидација градских финансија која ће се састојати у агресивним мерама штедње, смањењу непосредних трошкова и подстицањем инвестиција и запослености, рекао је кандидат за градоначелника Београда Синиша Мали.

Мали је, обазлажући свој програм пред одборницима у Скупштини града Београда, рекао да ће међу приоритетима бити и повећање ефикасности градске управе, као и вођење одговорне социјалне политике. Паралелно са ребалансом републичког будзета, истакао је Мали, у наредних неколико недеља изаћи ће се и са предлогом будзета града који ће у себи садржати предлоге мера за побољшање живота свих Београђана.

Мали је рекао да се мора радити на подстицању инвестиција и запослености, као и да ће се град посветити финансијској консолидацији јавних предузећа, као и да ће се радити на повећању ефикасности јавног превоза.

Као важне пројекте у грду, Мали је истакао „Београд на води“, Прокоп, нову аутобуску станицу, нову линију БГ воза, изградњу четири подземне гараже, уређење депоније у Винчи, питање изградње Београдског метроа. Он је навео да ће се капитални пројекти радити на транспарентан и ефикасан начин и не кроз задуживања, већ кроз јавно приватно партнерство.

Мали је истакао да до краја мандата нове градске власти неће бити ниједне црне тачке код школа, да ће „школицајац“ бити у сваком школском дворишту, као и да ће приоритет имати рекреативни спортови.

Синиша Мали, нови градоначелник

Синиша Мали, нови градоначелник

Он је најавио обнову Сава центра, као и реконструкцију и отварање Народног музеја напомињући да ће град улагати у културу јер „дубоку верује да је културни дух Београда његова највећа вредност“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *