Вијести, Регион

Беба Поповић: Николић је побио 10-15 цивила у селу Антин у Хрватској 1991

beba-popovic_519_300

Бивши шеф Бироа за комуникације Владе Србије Владимир Беба Поповић рекао је у интервјуу за емисију „Инсајдер“ Телевизије Б92 , који је објављен у мају 2007. године, да му је некадашњи шеф Службе државне безбjедности Јовица Станишић испричао да је тадашњи замjеник предсjедника Српске радикалне странке (СРС), а садашњи предсједник Србије Томислав Николић својеручно у селу Антин у Хрватској 1991. године убио више цивила.

„Он је ’91., он лично, у селу Антин, западна Барања, приликом посете неком добровољачком одреду СРС, дошао као функционер, и кад се тамо пекао во, јагњетина на ражњу и кад се мало напио, увече је, како би им показао да је и он прави Србин, узео калашњиков и неке бабе и деде, и њих једно 10-15 побио и бацио их у базен“, рекао је Поповић, преносећи наводно тврдње Станишића.

Тадашњи високи функционер МУП-а Србије Радован Стојичић Баџа је, како наводи Поповић, био „изнервиран“ тим догађајем, тако да је одмах затражио од полиције Барање да Николића и остале добровољце СРС врати у Србију.

„Станишић ми је рекао да постоје сведоци који су данас ту, али и да су они још и украли оружје и ушли у аутобусе, па их је код Шида зауставила полиција. Постоји начелник полиције који је био шеф полиције у Шиду тада. Тома Николић је био у аутобусу, одузели су им пушке. Они су рекли ‘не не пушке, ми идемо у рат’, а овај каже ‘где идете у рат у Србију’. Они на то кажу идемо на Рачу, па у Босну, па су звали Баџу шта да раде, па је Баџа рекао да их спроведу до Босне“, рекао је Поповић.

Поповић је изразио увjерење да је Станишић ту информацију доставио представницима Хашког суда.

Беба нови медијски савјетник Ђукановића

Владимир Беба Поповић, који је веома близак премијеру Владе Црне Горе и лидеру ДПС-а Милу Ђукановићу, основао је у марту ове године невладину организацију у Црној Гори под називом „Институт за јавну политику. Поповић је као дjелатност своје НВО навео „научна“, а са њиме је још пет суоснивача, међу којима је и бивша црногорска амбасадорка у Београду Анка Војводић.

У априлу ове године власник ТВ Пинка Жељко Митровић, Владимир Беба Поповић и црногорски новинар публициста Шеки Радончић најавили су оснивање новине и телевизије у Црној Гори.

Тим поводом су се њих тројица срели у подгоричком локалу “Дали” како би анализирали медијску сцену у Црној Гори.

Митровић је у изјави за “Дан” потврдио да је састанак организован тим поводом, те да су током анализе уочили да постоји велики простор за оснивање медија који би се првенствено обраћали црногорској публици.

Он је најавио да се на истом пројекту ради и у још шест земаља у региону, додавши да подржава Радончићеву идеју за оснивање медија чија би циљна група били људи процрногорске оријентације.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *