Вијести, Регион

Бараку Обами стигло писмо са отровним рицином

010196
У једном писму упућеном америчком предсједнику Бараку Обами пронађене су сумњиве твари, а први тестови су показали да је ријеч о смртоносном рицину.

Једна особа је ухапшена данас, након што је покушала да уђе у Конгрес са ранцем у коме се налазило више запечаћених коверата са писмима, а претходно је откривено да се у писму које је упућено предсједнику Бараку Обами налази „сумњива супстанца“, јављају америчке телевизије.

Сумљиво лице које је покушало да уђе у Конгрес тренутно испитује полиција, пренео је Си-Ен-Ен, који наводи да је полиција незванично саопштила да је приведен пошто се „сумњиво понашао“, а онда су пронађена и писма.

Америчка тајна служба саопштила је да је писмо пронађено у засебном одјељењу Бијеле куће, гдје се прегледа сва пошта која стигне.

Писмо је стигло 16. априла, истог дана када је стигло писмо сенатору америчке савезне државе Мисисипи Роџеру Викеру које је садржавало смртоносни отров рицин.

ФБИ је покренуо опсежну истрагу, објавио је Би-Би-Си.

Подсјетимо, сенатору Викеру је стигло писмо у којем се налазио смртоносни рицин, али је полиција писмо открила прије него је стигло до сенатора.

Рицин је моћни отров који може бити смртоносан ако га жртва удахне или убризга.

Писма су послана дан након терористичког напада у Бостону, но полиција још увијек не доводи та два случаја у везу.

Иначе, сва писма упућена сенаторима или предсједнику се прегледају након инцидента 2001. године када су двојица сенатора добила писма у којима се налазио антракс.

Такођер, полиција је евакуисала дио зграде америчког Сената, након дојаве о сумњивим пакетима у пословним зградама Сената.

Коментариши чланак

Коментара