Вијести, Регион

Бањалука: Најезда змија послије кише

Бањалука – Обилне падавине у протеклом периоду покренуле су змије из њихових станишта, због чега радници „Еко-Бела“ скоро свакодневно интервенишу и уклањају гмизавце.

Директор предузећа „Еко-Бел“ Владимир Шушњар рекао је да су се змије појавиле у насељима Пријечани и Обилићеву те на локацијама код старог моста у Трну, као и у кругу фабрике „Инцел“ и на тврђави Кастел.

– Због обилних падавина дошло је до помјерања гмизаваца из њихових легала – казао је Шушњар и додао да су код старог моста у Трну интервенисали због масовне појаве змија водењача.

Он је истакао да се након обилних падавина те са доласком сунчаних дана очекује још већа појава гмизаваца.

Шушњар савјетује грађанима да зелене површине и окућнице држе у што бољем реду те да уколико примијете змије, то одмах пријаве екипама „Еко-Бела“.

– Кошењем траве и уређењем окућница може се спријечити појава гмизаваца на одређеном простору – рекао је Шушњар и додао да се гмизавци најчешће затичу на
неуређеном простору, гдје има пуно смећа и отпада, односно на оним подручјима
гдје се не спроводи редовно дератизација.

Портпарол „Тамариса“ Слађана Бумбић-Дамјановић рекла је да је на подручју града у току други круг кошења траве те додала да радници приликом кошења нису виђали змије.

– Траву тренутно косимо у насељима Центар 1 и 2, Борик, Нова варош, Росуље и Старчевица – казала је Бумбић-Дамјановић и додала да је планирано да кошење буде
завршено до 20. маја.

Из Дома здравља су рекли да им се још нису јављали пацијенти са уједом змије и да располажу довољним количинама серума против змијског уједа.

– Сви који задобију ујед змије треба да се јаве доктору како би примили серум против змијског уједа – казали су у Дому здравља и додали да већину пацијената змије уједају у стопало или чланак.

Бањалука: Најезда змија послије кише

Бањалука: Најезда змија послије кише

Дератизација

Оперативни тимови предузећа „Еко-Бел“ почели су јуче дератизацију код привредних субјеката на подручју града, која ће трајати до петка, 10. маја.

– Дератизација ће бити спроведена у насељима Борик, Росуље, Обилићево, Лазарево 1 и 2, Петрићевац, Паприковац, Лауш и Центар 2 – казали су из Градске управе.

Извор: Глас Српске

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *