Вијести, Регион

Бањалука: Међународни сајам меда и пчелињих производа

033370

За пчеларе у Републици Српској ова година је била повољна, а у неким крајевима и много боља од претходних, па су залихе меда на задовољавајућем нивоу, изјавио је Срни предсједник Друштва пчелара Бањалука Веселко Гатарић.

Он је на отварању Седмог међународног сајма меда и пчелињих производа у Бањалуци рекао да пчелари настоје да приближе производе грађанима, али да је „потрошња меда на јако лошем нивоу“.

„БиХ је по потрошњи меда на самом европском дну. Оно што ми истичемо је да су наши производи здрави, јер су нам здрави и чисти предјели гдје се пчеле хране“, истакао је Гатарић.

Пчелар из села Мркоњићи код Поповог поља Славко Бошковић навео је да су херцеговачки пчелари више него задовољни овогодишњим приносима меда.

„Ова година је почела лоше, са много кише, али су крај прољећа и љето били идеални за пчеле. Имам око 200 друштава, бавим се овим послом професионално и моја четворочлана породица живи од пчеларства“, рекао је Бошковић.

На сајму меда и пчелињих производа у Бањалуци, који ће трајати до недјеље, 13. октобра, учествује 40 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *