Вијести, Регион

Арапи купују српска имања у ФБиХ

011619

Арапи у посљедње двије године све више купују српску имовину у Федерацији БиХ , а посебно око Сарајева, изјавио је предсједник Демократске иницијативе сарајевских Срба Јово Јањић.

Он је рекао да Арапи то раде преко посредника, односно да оснивају агенције и купују у име предузећа, те додао да су муштерије и за његову кућу Арапи, али да није причао с њима, већ са посредником који је Бошњак.

Јањић је за „Прес Република Српска“ прецизирао да Арапе занима шира регија око Сарајева, што раније није био случај, додавши да тренутно Арапи купују мање атрактивне локације и да су цијене које нуде скромније од ранијих износа који су могли да се добију од других купаца.

Извор овог листа наводи да локације за које су заинтресовани Арапи имају заједничку тачку – да земља коју купују има и извор воде те истиче да су се Срби и Бошњаци подједнако дали у трговину са Арапима.

Да је у току инвазија арапских улагања показује и чињеница да су Арапи почели са градњом више од 30 викендица у Доброшевићима у сарајевској општини Нови Град, наводи „Прес Република Српска“.

Осамдесетогодишњи Дамјан Вановац, чија је породица продала дио имања једном Арапину, каже да су добили новца колико су тражили, да није само он продао имање и да Арапи „покуповаше српска имања око Сарајева“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *