Вијести, Регион

Алексис Ципрас: Oво jе васкрс свих нас коjи смо донели одлуку да станемо усправно

„УСКРС НАМ ЈЕ ДОНЕО ОБНОВУ НАДЕ У БОЉЕ СУТРА КОЈЕ ЈЕ ВЕЋ НАЧИНИЛО СВОЈЕ ПРВЕ КОРАКЕ”

         ГРЧКИ премијер Алексис Ципрас поручио је сународницима да овогодишњи Ускрс грађанима доноси „обнову наде у боље сутра које је већ начинило своје прве кораке”.

         „Ово је наше ускрснуће. Ово је васкрс свих нас који смо донели одлуку да станемо усправно, погледамо нагоре и уједињени превазиђемо све тешкоће овог времена”, рекао је Ципрас.

         Према грчком премијеру, порука ускршњег празника је порука живота и правде која се чула у Грчкој, у Европи и широм света.

         „Већ смо направили велики почетак. Имамо право и способност да то приведемо крају. Пролеће стварања мора да стави тачку на зиму мирења са судбином”, додао је Ципрас.

Грчки премијер Алексис Ципрас

Грчки премијер Алексис Ципрас

Председник Грчке Прокопис Павлопулос изразио је наду да ће овај Ускрс за све људе, а посебно Грке, означити „коначно преовладавање људског достојанства кроз заштиту неотуђивих суштинских људских права и кроз успостављање социјалне правде”.

Лидер главне опозиционе странке у Грчкој Нове демократије Антонис Самарас пожелео је поводом Ускрса грађанима напредак и здравље и изразио наду да ће држава „ускоро изаћи из тешкоћа и да ће жртве грчког народа коначно бити оправдане и донети резултате”.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *