Вијести, Регион

Александар Чепурин: Спајају нас цивилизацијски корени, Србија је јачала када је Русија била снажна

ПРИЈЕМУ ПОВОДОМ ДАНА РУСИЈЕ ПРИСУСТВОВАЛИ: НИКОЛИЋ, ГАШИЋ, ДИКОВИЋ, СТЕФАНОВИЋ, РАШКОВИЋ ИВИЋ…

  • Сигуран сам – НАГЛАСИО ЈЕ Александар ЧЕПУРИН – да смо по кључним питањима стратешки савезници, по питању Косова, задатака привредног развоја, интереса садашње и будуће Европе, словенског и православног света

        У АМБАСАДИ Русије вечерас је одржан пријем поводом Дана Русије, а амбасадор те земље у Београду Александар Чепурин поручио је да вишевековну историју Русије и Србију вежу цивилизацијски корени победе и успеси.

        Чепурин је на пријему, којем је присуствовао и председник Србије Томислав Николић, истакао да је Србија јачала када је Русија била снажна.

        „Наше земље обично следе успоне и падове једна друге“, рекао је Чепурин, истичући да је у интересу Русије просперитет Србије и њен успех.

        Он је додао да су пријатељска осећања „наших народа важна основа будућности наших држава“.

        „Сигуран сам да смо по кључним питањима стратешки савезници, по питању Косова, задатака привредног развоја, интереса садашње и будуће Европе, словенског и православног света“, рекао је он у Амбасади Русије у Београду.

        Чепурин је подсетио да руска државност данас пуни 1.153 године додајући да нема држава у свету осим Русије које могу да се похвале да су више од 500 године чувале државни суверентитет.

        Пријему су присуствовали и министри у српској влади – грађевине Зорана Михајловић, за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, привреде Жељко Сертић, рада Александар Вулин, за ванредне ситуације Велимир Илић, спорта Вања Удовичић, одбране Братислав Гашић и културе Иван Тасовац.

Руски амбасадор Александар Чепурин

Руски амбасадор Александар Чепурин

Присутни су били и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, начелник Генералштаба Љубиша Диковић, председница ДСС Санда Рашковић Ивић, принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина, амбасадори Ирана, Италије, Велике Британије, Кине, Шведске, као и други представници дипломатског кора и личности из јавног живота.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *