Вијести, Култура

Напета ситуација у свету изазвала експлозију заинтересованости за руски језик

Напета међународна ситуација није утицала на контакте Русије у сфери образовања и изазвала је допунску експлозију заинтересованости за руски језик и културу, – изјавио је новинарима заменик шефа министра образовања и науке РФ Вениамин Каганов.

Не верујем да ће то лоше утицати на наш језик. Обрнуто, осећамо експлозију заинтересованости за нашу земљу и нашу кулутру, те, природно, морамо да одговоримо пружањем могућности да их упознају, – рекао је заменик министра.

Према његовим речима, све акције, везане за сарадњу Русије са другим земљама у сфери образовања, реализују се у складу са плановима.

Наши међународни контакти, искључујући, нажалост, Украјину, тамо за сада још увек нема с киме да се контактира, – такође се реализују, можда је нешто смањен ниво представништва, – рекао је заменик министра.

Књиге о Русији, руска књижевност,.../© Flickr.com/awkwardindeed/cc-by-nc-sa 3.0

Књиге о Русији, руска књижевност,…/© Flickr.com/awkwardindeed/cc-by-nc-sa 3.0

Каганов је додао да у развоју образовних и културних веза с другим земљама Русија нема битне тешкоће. Између осталог, он је подсетио да се у петак у Немачкој отвара Година руског језика, а у септембру ће почети Година немачког језика у Русији. Раније су иницирали одржавање унакрсних година председник РФ Владимир Путин и канцеларка Немачке Ангела Меркел.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *