Вијести, Мишљења

Иван Токин: Позиција

Одевај се у слојевима, пиј много течности, једи поврће, пази на три боје у тањиру, и вечера да ти буде пола ручка. Доручкуј. Без мехурића, без алкохола, само пола чаше црног вина дневно, пушење убија, дувански дим штети људима у твојој околини. Рециклирај. Пишки у каду док се тушираш, буди еколошки освешћен. Штампај само кад је неопходно. Шаљи велике поздраве на крају мејлова. Запосли се, ожени се, направи децу. Допринеси. Не узнемиравај. Вежбај, ради кардио, скидај целулит по салонима лепоте. Буди лепа. Подигни груди, напуни усне, дигни те јагодице и затегни оно око уста, само пази да буде дискретно, ниси ти нека што се оперише. Депилирај све што расте. Ласером уништи све несавршености.

Иди на хемотерапију, дај допринос протоколима. Буди квалитетан статистички податак. Троши. Буди шлаг на торти своје циљне групе, буди репрезентативни узорак сам по себи. Читај новине за 15 динара. Пуни стадионе и прве борбене редове. Купи нову гардеробу. Изгледај лепо. Шминкај се и уложи у хијалуронску киселину и коензиме. Купуј књиге на трафици и музику уз тоалет папир. Утрљавај. Васпитавај дете мобилним телефоном. Конектуј га на информације, сачувај га од знања. Мисли позитивно. Наглас изговарај позитивне реченице. Визуелизуј.

Замишљај себе у позитивним ситуацијама. Замисли себе у банци, у тренутку кад ти одобравају стамбени кредит, и насмејану лепотицу са рекламе како ти саопштава да ћеш следећих дваеспет година да робијаш за неког опегланог вампира у кожној фотељи, за његов холограм на Кајманским острвима. Радуј се томе.

Буди насмејан и љубазан према свима. Контролиши бес. Веруј истраживањима, увек има неко глупљи од тебе. Гласај, увек има неко расположен да ти стави нови поводац. Продај се за хамбургер, продај се за две недеље на мору, продај се за некретнину ако можеш. Купи скуп ручни сат, пусти браду, изгледај забринуто, озбиљно схватај себе. Проводи квалитетно време с ким год. Памти рођендане и годишњице, иди на сахране, свадбе и крштења. Научи фразе, па честитај и изјављуј и примај. Док ти иза ћошка умиру од глади секирај се због кишних шума, китова и панди. Подржавај и буди против. Остави утисак.

Стиди се својих страхова, својих жеља и својих фантазија. Обавести се на телевизији који су страхови, жеље и фантазије пожељни, усадиће ти их плазма као да су твоји рођени. Онда иди код психијатра и разговарај с њим о томе. Он ће ти помоћи, и он гледа телевизију. Никоме не откривај своје слабости. Сакриј их од самога себе. Заборави то. Немој да будеш васпитан, буди дресиран. Отимај и буди бахат кад те нико не види, а иначе све фино и уредно. Нека други полазе од себе, ти пођи од других и све ће бити у реду.

Иван Токин: Фино се позиционирај

Иван Токин: Фино се позиционирај

Угради се у неку причу, угради се у неку цифру, угради се у зид своје ћелије. Фино се позиционирај.

Извор: СитиМагазин.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *