Вијести, Мишљења

Грас три недеље пред смрт позвао ЕУ да схвати Путина и не руководи се интересима САД

Велт: УПОЗОРИО ДА ЈЕ МОГУЋЕ ИЗБИЈАЊЕ ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА

         НЕМАЧКИ писац и нобеловац Гинтер Грас у свом предсмртном интервјуу позвао је Европљане да схвате Владимира Путина и да престану да се руководе интересима САД – објавио је Велт.

         Немачки лист је при том нагласио да је Грас сматрао великом грешком што САД после распада СССР нису ни покушале да формирају нову алијансу безбедности у коју би била укључена и Русија.

         „Украјини су обећали – рекао је у том интервјуу Грас – улазак у Европску унију, а затим и у НАТО, па је потпуно логично што је Русија на то раздражено одреаговала”.

Немачки писац и нобеловац Гинтер Грас

Немачки писац и нобеловац Гинтер Грас

Исти недељник је указао да је Грас изразио забринутост поводом савремене ситуације у свету и упозорио свет на могуће избијање трећег светског рата:

„Крећемо се ка трећем светском рату. Ратови трају у целом свету. Ризикујемо да поновимо сопствене грешке. Рат може избити, а да ми – попут месечара – и не приметимо њено приближавање… Ситуација у Украјини се не побољшава. Између Израела и Палестине је само горе. Америка је Ирак оставила у катастрофалном стању. Исламска држава настава своја зверства, а у вестима се углавном ћути о Сирији у којој се људи такође убијају међусобно”.

Ово је Грас рекао три недеље пред смрт.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *