Вијести, Фото и Видео

Евроазијски комуникациони центар Србије

У Београду је отворен „Евроазијски комуникациони центар Србије“ – 18.03.2014.

У просторијама Руског дома у Београду одржана је евроазијска конференција на којој је отворен „Евроазијски комуникациони центар Србије“, који представља званичну испоставу истоименог центра из Москве.

Иначе, његови оснивачи су новинска агенција РИА Новости, односно нова компанија „Русија Данас“, као и политиколошки институт „Север-Југ“, а главни циљ оснивања поменутог „Евроазијског комуникационог центра Србије“ се састоји у целовитом и свеобухватном информисању домаће јавности о евроазијским интеграцијама.

Осим тога, тај центар ће се бавити израдом сопствених анализа и давањем подршке оним снагама у друштву које се залажу за учешће Србије у евроазијским интеграционим процесима. Међутим, ни на томе се неће исцрпети све активности српског огранка „Евроазијског комуникационог центра“, зато што ће он поред осталог да организује културне манифестације и музички фестивал под називом „Звуци Евроазије“, као својеврсни пандан фестивалу „Егзит“.

Дакле, на представљању новог комуникационог центра у Београду, у фокусу излагања свих говорника су биле евроазијске интеграције, па би стога требало у најкраћем објаснити у чему се заправо оне састоје. Наиме, ради се о томе да ће почетком 2015. године профункционисати Евроазијски економски савез, ког ће засад чинити Русија, Белорусија и Казахстан, а с обзиром да је широм отворен за све заинтересоване државе, и друге земље су већ изразиле чврсту намеру да се прикључе том савезу. Сврха таквог обједињавања се састоји у успостављању економских веза и повећању конкурентности земаља-учесница, што једноставно значи јачање привреде и подизање животног стандарда.

Како се још могло чути на оснивачкој конференцији „Евроазијског комуникационог центра“, ни Србију нико не спречава да потпише са евроазијском економском комисијом меморандум о сарадњи, а новоосновани центар ће пружати све потребне информације да би Србија могла донети правилну одлуку.

Алексеј Пиљко на отварању центра у „Руском дому“

Алексеј Пиљко на отварању центра у „Руском дому“

Такође, још је речено и то да није довољно да само елите буду упознате са током и значајем евроазијских интеграција, већ је суштински важно да са њима буду упознати и широки слојеви друштва, а посебно представници бизниса и млађа популација. Свима њима је потребно једноставним језиком објаснити предности приступања Евроазијском економском савезу, а у томе ће им помоћи овај Центар чије ће седиште бити управо у Руском дому у Београду.

Извор: Дијана Медведева

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *