Вијести, Мишљења

Бранко Драгаш: Ултиматум

ПЛАГИЈАТ – Изворно значење речи плагијат је – крађа људи! Када крадете људима мисли које су написали и објавили, то је прворазредни лоповлук. Ако браните тог лопова, онда сте ви већи лопов од њега.

Министар полиције Неша Слина је плагијатор. Када га тако назовете у јавности, испада као да има неку међународну титулу. Треба рећи разумљиво – он је лопов. Покрао је неколико људи. Аца Драмосер, његов политички ментор, брани тај лоповлук. Тврди да се боље од свих разуме у докторске дисертације.

Шта је проблем код плагијата? Нису проблем ови лопови и лажови, него они који им дају та научна звања. Читаву ту линију преваре треба раскринкати и одузети им звања. Проблем је што нам је прошли министар просвете професор код Миће Мегатренда. Држава систематски фаворизује лопове и лажове. Треба променити систем. Темељно. Рушењем овог режима.

ЕЛИТА – Шта о плагијату министра каже наша интелектуална елита? Мислим на универзитетску елиту. Ћуте! Не оглашавају се. Када се у Немачкој десио сличан случај са плагијатом, неколико високих државних функционера и партијских моћника је оптужено за плагијат, преко 400 водећих универзитетских професора су потписали захтев за оставком државних лопова. Наши професори универзитета ћуте. Плаше се да не изгубе своје катедре. Немамо елиту. Шта је то елита? Ко је елита? Постоји само једна елита – духовна. Све остало је вештина и превара. Духовна елита нема страха. Она живи за своје идеале.

ММ – Пишу и говоре прошао је медени месец. Свашта! Ко је веровао у демагогију Аце Драмосера, тај стварно не треба да се бави јавним радом. Друга Србије је кокетирала са његовом издајом Космета и затварали су очи пред његовим увођењем култа личности. Сада су добили задатак од својих газда да крену на њега. Керови лају, али не уједају.

ЦЕНЗУРА – Кукају на цензуру они који нас убише својим испразним блебетањем у јавности. Ми, које годинама цензуришу сви режими, не можемо да објавимо ништа. Нормално је да смо цензурисани. Тражим слободу за све нас који мислимо својом главом. Слобода је увек слобода и за онога који супротно мисли. Тоталитарни режими презиру слободу.

КРИТИКА – Аца Драмосер спроводи лични режим. Он презире сваку критику. Обневидео од власти и политичког лудила напада свакога ко га критикује. Виолентан у свом наступу, непредвидив и опасан за демократију у Србији, спреман је да одмах поднесе оставку, када му саопште да је његов син учествовао у ноћној тучи на сплаву, али одлучан да читаву државу окупира и да све одлуке доноси самостално и уз репресивну контролу. Рушење овога напредњачког кловна је услов за демократизацдијју Србије. Свадљивог дилетанта нико неће за партнера. У тешким тренуцима у којима се доносе велике одлуке за Србију, на челу државе се налази неурачунљив политичар, потпуно неспособан и опасан за Републику.

ОЕБС – ОЕБС лаже! Раде против мене и моје породице! Тако грми преплашенин апаратчик Аца Драмосер. Све до пре неки дан је био неприкосновени вођа. Организација за безбедност и сарадњу лаже и усмерила се против Драмосера и његове породице. АД је пролупао. Удара на све стране. Мученик не зна више шта прича. Уплашио се и сада паничи, као што је паничио у поплавама. Зашто би лагала ОЕБС? Сви знамо да је медијски мрак у Србији. Сви знамо да суманути премијер медије држи у шаци. Сви смо сведоци да се програмирано руше сајтови и да никада није била оваква аутоцензура.

Страх је овладао Србијом. Страх од лудачких потеза непредвидивог вође навијачког хулигана на власти. Све је то део стратешког плана сатирања Србије. Премијер Србије не сме да каже да ОЕБС лаже. Све да је то и истина, то није добар дипломатски начин. Поново се понашамо као на почетку деведесетих, када смо се курчили и целом свету ј…матер. То је погубна стратегије. То је политичко самоубиство. То нико не сме да ради, јер тако затвара маневарске просторе Србији за отпочињање дипломатске трговине и нагодбе.

Да ли су те они довели на власт? Да ли су ти они дозволили да уведеш лични режим? Да ли су ти они дозволили да ухапсиш тајкуна Мишковића и да тако набијеш рејтинг у јавности? Да ли си ти издао своју сабраћу на Космету? Зар се ниси тиме хвалио? Зар ти ниси био гарант бриселског споразума? И? Шта сада кукаш? Шта се сада буниш? Ушао си сам у коло и преузео да га водиш. Сам! Пријало ти је док су те хвалили. Сада када су ти дали сву власт, они траже резултате. Ти више ниси битан. Ти мораш да урадиш све оно што су ти они наредили. Крсташи никоме не праштају.

УЛТИМАТУМ – Избезумљени Драмосер нам саопштава, све преко својих личних билтена, да се спрема украјински ултиматум за њега и његове на власти. Брисел и Вашингтон траже да Србија, као кандидат за ЕУ, спроводи политику ЕУ. То значи да Србија мора да уведе санкције Русији. Администрација ЕУ је немилосрдна. Захтева да се поштују преузете обавезе. Не можете да стремите да будете члан ЕУ и да не поштујете њене одлуке. Та шизофрена политика режима у Београду је немогућа. ЕУ и НАТО су против доминације Русије у Украјини. Они подржавају јединствену Украјину, упркос томе што се источни део Украјине самоопределио и жели да се отцепи. Политика двоструких аршина ЕУ. Ултиматум долази на стогодишњицу ултиматума кога је Србија добила од Аустро-Угарске. Историјске паралеле су страшне. Мудрост нам треба.

МЕРКЕЛОВА – Меркелова је позвала премијера Србије да би му саопштила шта мора да уради. Рибање ће бити темељно. Мора Србија да уведе санкције Русији, да уђе у НАТО, да распрода ЕПС, Телеком, Аеродром и сва јавна предузећа. Велики Брат је наредио да се Србија потпуно расцепка и уништи. Режим у Београду је прихватио ту прљаву игру. Издали су Космет и показали да су на све спремни. Претходно су издали Шешеља. Сада морају да играју до краја. Уцењени издајници се неће зауставити. Грађани Србије не смеју да затварају очи пред невољом у којој се налазимо. Морамо на ванредним изборима срушити однарођени режим. Након тога, мора да се формира Влада националног спаса. Србија треба да одустане од пријема у чланство ЕУ. То нам није приоритет. Треба одложити пријем до 2034. То време је реално.

ЛАВРОВ- Најбољи руски министар спољних послова долази да извуче уши дволичној политици режима у Београду. Путин има срећу што му је у сукобу са Вашингтоном Лавров министар спољни послова. Хладан, прорачунат, без емоција, брутално отворен, патриота и православац, политичар који је прошао језуитску школу крсташке политике, излуђује своје колеге на Западу. Путин у сукобу са Западом не може да сакрије своје емоције. Лавров нема тај проблем. Његова посета Београду је довођење ствари на своје место. Шизофрено седење режима у Београду на две столице више није могуће. Србија мора да се определи. Ако је ЕУ њен коначан избор, онда мора да сноси све консеквенце тог погрешног избора

ТИТО – Неверни Тома себе види као Тита. То треба да буде наша политика према ЕУ и Русији. Генијалност ове идеје је у њеној потпуној глупости. Не само да су се времена променила, него Неверни Тома и његова издајничка, неспособна и необразована братија медиокритета није дорасла да води државу. То је данас потпуно јасно. Тито је створен у лабораторијама Великог Брата и послат је на обуку у Москву, јер је спреман за хладноратовску борбу са комунистичким режимом. Тито је био светски играч и зато су му сви дошли на сахрану, јер је он своју улогу савршено одиграо. Призивати данас Тита је будаласто. То показује потпун дилетантизам војводе из Бајчетине. То је потцењивање и ЕУ и Русије. Тако не може да се игра. То су џиберске комбинације моралних протува. Србија је у великој опасности. Људи, памет у главу!

ЈУЖНИ ТОК – ЕУ није дала сагласност за Јужни ток. На тај начин, покушава да казни Русију, која је, у међувремену, потписала стратешке споразуме са Кином. Понашање Бугарске је поучно за нас. Упркос њеним државним и националним интересима да заживи Јужни ток, влада у Софији мора да следи наредбе из Брисела. Зар то није ненормално? Мораш да радиш у интересу Брисела, уместо да радиш у свом државном и националном интересу. Концепт европских интеграција мора да се распадне, јер тај совјетски совхоски систем удруживања је економски промашај, и није одржив.

ОБАМА – Добитник Нобелове награде за мир гомила трупе и доноси оружје у Пољску. Пољску претвара у окупациону зону. У совјетској ери је била под командом Москве, сада је под окупацијом Вашингтона. Ако, далеко било, та војска и то оружје буде употребљено, ко ће страдати? Вашингтон? Не, страдаће Пољска и Пољаци. Добитник Нобелове награде за мир, некадашња нада нове демократије и слободе, док се буду видале ране настрадалих у сукобу, писаће своје мемоаре и позираће за селфи. Европски народи морају да устану у одбрану европских вредности. ЕУ мора да се сруши.

Д – Дан Д. Искрцавање у Нормандију. Које је каснило две године после стаљинградске битке. Велики Брат је прво хтео да нацисти униште бољшевике, после би они уништили нацисте. Зато су намерно отезали отварање другог фронта на западу. Русија је искрвавила и сломила нацисте. Данас је жалосно што Меркелова држи лекције Путину и сматра га непожељним на обележавању савезничке инвазије.Хитлер је Европу замишљао уређену као ЕУ. Неонацизам Брисела поробљава државе.

СПОРАЗУМ-Потписан је најзначајнији споразум у последњих пола века. Кина и Русија су договорили стратешки начин сарадње. Путин је повукао велики потез у правом тренутку. Режим у Београду је једва објавио тај историјски сусрет и обавестио нашу јавност о елементима споразума. Није важна размена на нивоу 400 милијарди долара, него је пресудно важно да сва плаћања иду у рубљама и јуанима. То је огроман удар долару. Штампање долара без покрића се завршава.

КОСМЕТ – Режим више није заинтересован за Космет. То је завршена прича. Издаја је верификована новим косовским изборима. Сиромашни грађани се боре да некако преживе. На Косово ни не помишљају. Све је врхунски одрађено. Излазност од преко педесе тхиљада Срба на косовске изборе је потврда издајничком режиму да је његова политика била исправна. Хвале се својом издајом. Рачун за наплату почиње да стиже. Многе ће стићи освета косовског заветника.

РЕЦЕСИЈА – Естрадни економисти булазне да упадамо у рецесију.Српска економија је у нестајању. Не ради се о никаквој рецесији, него је на делу распад привредног система. Уколико би овакве незналице могле да владају читавих сто година би им требало да се вратимо у 1989 годину. Грађани Србије морају да се пробуде, док још све није распродато. Ако распродају све ово што је премијер у експозеу најавио, онда нашу децу остављамо у дужничком ропству. То не смемо да дозволимо. Пробудите се, људи! Побуните! Немате права да уништавате будућност поколења.

Бранко Драгаш

Бранко Драгаш

457 – Наставља се ритам злочиначког задуживања. У мају месецу смо се задужили осам пута. Укупна задуженост у мају је била 456.981.278 евра. Ако месец има 22 радна дана, а радни дан осам сати, онда се задужујемо 2.596.590 евра на сат или 43.276 евра на минут или 721 у секунди. Како Србија према последњем попису има 7.199. 077 становника , то значи да се сваки становник Србије, од новорођене бебе до старца, задужио у месецу мају 63,48 евра или 7.364 динара. Свако од нас је задужен. Шта кажете? Не чујем вас добро. Ви сте нисте задужили? Знам. Задужио нас је АВ и његов издајнички режим. Вас то не занима? Ви се лично нисте задужили. Молим вас, немојте да причате глупости. Немојте да се правите блесави. Режим све нас задужује и мимо наше воље. То што грађани нису потписали те дугове, то уопште није битно. Грађани и њихова поколења ће морати да враћају све узете дугове.Шта је решење? Тренутан прекид узимања дугова. Законска забрана даљег задуживања. Не сме се више наркоману повећавати доза, јер ће то да га убије.

Извор: Бранко Драгаш

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *