Вијести, Мишљења

Биографија бившег „таљигаша“: режимски макро продао и Космет

Куплерај испод Палме

Ко су посланици који су прихватили независност Косова и Метохије и гурнули српски народ у Тачијеве канџе? За прихватање споразума из Брисела гласало је 173 посланика Народне скупштине Србије. Уцењени својим дугогодишњим издајничким деловањем и срамним приватним животима, одрекли су се вековне територије Србије и издали свој народ, ради само свог интереса.

Један од тих лажних патриота који су показали своје право лице у долучујућим моменту по Србију, свакако је и Драган Марковић Палма, чији пут од „таљигаша“ до кључног човека издајничке коалиције показује у каквом је стању домовина истинских хероја, који су, како изгледа, узалуд гинули у два велика светска рата

Драган Марковић Палма рођен је 1960. године у Кончареву. Завршио је средњу школу ученика у привреди. Приватни је предузетник и власник компаније Палма која се бави транспортом и трговином. Поседује телевизију Палма плус, кик-бокс клуб Палмини тигрови, а води и фонд Треће дете. Проглашен је за најбољег менаџера и предузетника Србије у 1995. години.

Пословна биографија

У Палминој званичној биографији наводи се да је пословну каријеру започео помажући оцу да пече циглу, да би касније почео да изнајмљује шаторе за свадбе. Убрзо, Марковић купује камион и почиње да се бави превозом угља. У том послу постао је монополиста у снабдевању синдиката Фабрике каблова, а затим је угљем снабдевао и војску СРЈ.

Незванично, Палма је на почетку своје пословне каријере био најобичнији таљигаш. Како је тај исти таљигаш доспео до места првог човека у Јагодини? Поштеним радом? Не. 1992. године амбициозни таљигаш из Кончарева, без скрупула према било којој врсти криминала и корупције, послао је гомилу факсова Жељку Ражњатовићу Аркану, пре него што се дотични умилостивио да одговори.

У тим факсовима молио је и преклињао Аркана да га узме у своју заштиту и помогне му, а да ће му он заузврат бити веран и да ће радити све што Аркан пожели. Тако је и било. Палма је Аркану служио за иживљавање, лупање шамара (што сада Палма ради својим потчињеним) и ширење дроге на територији Јагодине и читавог поморавског округа.

Сви дилери дроге и данас су на слободи, иако их јагодинска полиција зна све до једног, безброј пута су хапшени и пуштани на слободу. И за време док је цветао бизнис са накотицима, нико није могао да купи ни један једини грам угља из Ресавичких рудника, а да заобиђе Палмину фирму.

Тако је, уз помоћ мафије, један таљигаш постао ексклузивни испоручилац Фабрици каблова у Јагодини и Војсци СРЈ, по наравно знатно већим ценама од реалне. Отуда богатство.

Једину сенку на вртоглави успон таљигаша бацао је ниподаштавајући однос Аркана према њему, који га је третирао као слугу и више пута му и претио смрћу. На његову велику радост Аркан је убијен и више ништа му није стајало на путу.

Политичка биографија

Оно што су званичне чињенице је следеће: У политички живот Палма је ушао 1993. године када са Жељком Ражнатовићем Арканом и Бориславом Пелевићем оснива Странку српског јединства, а 1998. постаје потпредседник странке. Био је једини одборник ССЈ-а у Јагодини после избора 1996. године које је у том граду добила коалиција Заједно.

На изборима 2000. године изабран је за републичког посланика са листе ССЈ. У тој странци остаје до 2003. године. Године 2004. оснива странку Јединствена Србија, која осваја највише гласова у Јагодини и Поморављу. На парламентарним изборима 2007. године, ушла је у коалицију са Демократском странком Србије и Новом Србијом и добила два посланичка места. Јагодина је 2008. године добила статус града, а Марковић постаје први градоначелник. Од 2008. године био је посланик је у Скупштини Србије, да би због сукоба интереса септембра 2011. поднео оставку на то место.

Након одржаних избора 2012. Марковић поново постаје народни посланик, али и председник Скупштине општине Јагодина.
Али заиста, како је таљигаш догурао до народног посланика који је издао Косово и Метохију?

Јагодина је једно од првих места у Србији које је имало озбиљну опозицију Слободану Милошевићу. Била је и један од првих градова у коме је почела лупњава у шерпе и лонце. Као што се види из званичне биографије, коалиција на челу са ДС-ом дошла је у Јагодини на власт још 1996.год. Потпуно неспособни, склони корупцији и нераду, за осам година власти у Јагодини нису урадили ништа. Грађани су били разочарани.

Палма, као изузетно амбициозан човек, за то време учио је и радио. Прво је ангажовао личног лектора да га научи да говори, јер до тада је био потпуно неписмен човек, што и касније доказује неким испадима у јавности (шире познат случај Бетовен).

Затим је, својом јасном сељачком интелигенцијом, кренуо да “осваја’ празан простор – угрожене социјалне групе.

Захваљујући пљачкама у Колубари, препродаји угља и дроге, стекао је капитал који је требало паметно уложити да се увећа. То је и урадио.

Пред изборе 2004.године поклањао је бесплатно основне животне намирнице (брашно, шећер и сл.) Ромима, угроженим породицама на селу и другим најнижим социјалним категоријама. Своју победи на тим изборима је платио. Али већ на следећим му се вишеструко вратило. Да би пристао на коалицију са ДС-ом (СПС-ЈС-ПУПС), њему лично плаћено је 10 милиона евра на приватан рачун у Црној Гори. У међувремену, схватио је да мора да контролише те угрожене категорије и да свој опстанак на власти осигура за све време владавине, а не само пред изборе. Тако је осмишљен социјални програм и маркетинг који ће га пратити.

Социјални програм, као што су бесплатан превоз за пензионере на територији читаве општине, екскурзије за децу, студенте и пензионере, давања за труднице и децу и сл. активности финансирају се делом из општинског буџета чији је дефицит све већи, а делом из трговине наркотицима. Привредницима који га подржавају додељују се послови, а они заузврат дају донације за ЗОО врт, Аква парк и све остало што је паметном таљигашу потребно. Замери ли му се ко, нити има нити ће икада имати посао на територији општине.

Маркетинг који прати преварантски социјални програм, убедио је све људе који не живе у Јагодини да је то град будућности. Ко тако мисли, само би требало да пита људе који тамо живе шта у Јагодини ради од фирми и колике су просечне плате.

Када Палма буде сишао са власти, тада ће становници овог места моћи да виде колико је коштао овај социјални програм и у коликим су дуговима они и њихова деца.

Приватни живот

Званично, живи у родном Кончареву. Ожењен је, има два сина и двоје унучади. Незванично, у приватно-пословном клубу Тигар, који се налази у оквиру комплекса ЗОО врта, а кога су досада посетили сви, али баш сви највиши представници државе Србије, од Бориса Тадића, па до Томислава Николића, као и стране дипломате и амбасадора на челу са америчким, одигравају се праве оргије, које обичан човек није у стању ни да замисли.

Солидан број девојака који се финансира из истих средстава, као и поменути социјални програм, нон стоп је на располагању комплетном државном врху Србије. Неке уцењене због посла, неке због дроге, неке јер тако желе…

Ове девојке и жене имају на располагању кредитне картице и неограничен износ на њима, ради дотеривања и улепшавања, али и за све остале сопствене потребе. Све што морају да ураде је да дотрче на сваки позив и испуњавају сваку, па и најперверзнију жељу, као што је например забијање виљушке у њихово голо тело! Није у питању само поменути клуб, јер се оргије спроводе у још неколико хотела и мотела направљених у ову сврху, као што је хотел у близини ЗОО врта или хотел на Морави.

 

Драган Марковић Палма

Драган Марковић Палма

Велики број политичара из државног врха Србије је захваљујући снимцима из ових легала перверзија и неморала, уцењен…

Извор: Таблоид/Милица Грабеж

Коментариши чланак

Коментара

4 comments on “Биографија бившег „таљигаша“: режимски макро продао и Космет

  1. Sve je ovo tacno i pokazace se kad tad, verovatno kada padne s vlasti. Jedna prostacina koj i je pravi makro i navodi devojke svima politicarima i pravi javnu javnu kucu u Jagodini. Devojke se plase i pristaju na sve a pare deli kao iz rukava. To je kriminalac i pokazace se uskoro. Svaka sila je za vreme. Ko zna koliko ima stanova i lokala u JA, obicno na tudja imena ali on raspolaze njima.

  2. niti mi je rod niti pomozi Bog.kosovo je davno prodato procitajte knjigu milovana drecuna.a cije ovce toga i planina.a sto ne kazete za nase makroe koje prodaju nase djevojke na mostu u k.mitrovici za 1OOO€,da budu sluskinje po siptarskih bordela

  3. Zlo zlo zlo!!! Ne vredi da se zbog ovakvih nerviramo. Sve je tacno ali je BLAGO RECENO! Inace ono sto pise PRIVATNI ZIVOT. JE TACNO SAMO TAKO. Zna se ko su sve te „domacice“. Najvece Jagodinske profuknjace, za koje se ne zna ni koje im je seme ni pleme. Cela Jagodina zna ko je Daca Tigrica koja je sluzila za „PROVOD“ svakoj vlasti u Jagodini. Kroz nju i njoj slicne vise proslo k..ca nego vojnika kroz Topcidersku kasarnu. Jezivo……..e takve profuknjace sa ovim rade a vredne i postene mlade zene cekaju na posao jer se ne hvataju u kolo!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *