Технологија и Наука

Пунићемо батерије мобилних за 20 секунди

030459
Тинејџерка из Калифорније привукла пажњу компанија „Гоогле“ и конкурената својим изумом, који би могао да пуни батерије телефона за само 20 секунди

Тинејџерка из Калифорније привукла пажњу компанија „Гугл“ и конкурената својим изумом, који би могао да пуни батерије телефона за само 20 секунди. Еша Кар (18) на интернационалном „Интел“ сајму, одржаном у Фениксу, награђена је за свој изум супербрзог пуњача, који би могао да доведе до револуције у начину пуњења мобилних уређаја.

Радећи на „нанохемијским“ истраживањима и „постављањем равни посматрања у нано положај млада научница дошла је до изума који се тренутно користи за напајање ЛЕД диода, али би убрзо могао да се примијени и на пуњење батерија. Изум је мањи, лакши и дуже траје од садашњих пуњача за мобилне уређаје.

Овај пуњач може да издржи до 10.000 циклуса пуњења, што је 10 пута више од могућности пуњача које користимо сада и Еша каже да је ово тек почетак. Она креће на Харвард већ ове године и поручује да ће својим изумима „запалити свијет“!

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *