Вијести, Технологија и Наука

Њу Делхи ће се прикључити руском систему глобалне навигације

ПУТИН СУТРА СТИЖЕ У ДРЖАВНУ ПОСЕТУ ИНДИЈИ
– У МЕЂУНАРОДНОЈ СИТУАЦИЈИ КОЈА СЕ ЗАОШТРАВА

  • Индија добија руски „паметни град“, Москва и Њу Делхи ће заједно правити халикоптере и тракторе

        ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин ће 11. децембра доћи у званичну посету Индији.

        У интервјуу индијској агенцији PTI, он је набројао заједничке стратешке пројекте – изградњу нових блокова за индијске нуклеарне електране, промоцију руских авиона „Сухој Суперџет-100“ и „МС-21“ на индијском тржишту, имплементацију руског система глобалне навигације ГЛОНАСС у гранама индијске привреде.

        Приоритети су изградња фабрике за производњу бутил каучука, производња хеликоптера, прављење „паметног града“ по руским технологијама, склапање индустријских трактора у Индији.

         „Посебну пажњу придајемо развоју војно-техничке сарадње, која је једна од основних компоненти нашег стратешког партнерства.

        Детаљно ћемо размотрити актуелне пројекте у тој најважнијој области, који су везани не само за продају готове технике, већ и тесној технолошкој и индустријској кооперацији“ – истакао је Владимир Путин.

ГЛОНАСС

ГЛОНАСС

Осим тога, по речима руског председника, биће размењена мишљења о актуелним међународним и регионалним темама, као и о питањима продубљивања спољнополитичке координације у циљу даљег јачања безбедности и стабилности у Евроазији и свету.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *