Технологија и Наука

Доминација нових „ајфона“

Ajfoni

„Епл“ руши све рекорде! Чак девет милиона нових модела „ајфона“ је продато од петка, а у америчкој компанији, осим тога што задовољно трљају руке, траже начин да задовоље потражњу.

Америчка компанија „Епл“ поново доминира тржиштем паметних телефона. Од петка је продато девет милиона нових модела „ајфона“, што је утицало на раст вредности акција фирме од шест одсто.

Нико није могао да претпостави да ће продаја ићи оволико добро, а процене пре почетка продаје кретале су се од пет до осам милиона.

„Ради се о најбољем лансирању нових модела икада“, кажу из „Епла“, који је у петак почео продају нових модела „5S“ и „5C“.

Претходни рекорд држао је „ајфон 5“, са продајом од пет милиона примерака током првог викенда. Потражња за моделом „5S“ посебно је велика и надмашила је сва очекивања.

„Епл“ ће зато каснити са испоруком „ајподова“ који су наручени преко интернета, пошто ће тренутни фабрички капацитети бити пребачени на производњу нових модела „ајфона“.

Амерички технолошки гигант направио је праву помаму широм света прошлог петка, када су се први пут два нова уређаја појавила.

Испред продајних места налазили су се редови од неколико стотина, па и хиљада људи.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *