Спорт

Вимблдон ипак Мареју

031305
У финалном мечу Вимблдона најбољи тенисер свијета, НовакаЂоковић поражен је од Британца, Ендија Мареја.

Мареј је славио са 3:0, по сетовима 6:4, 7:5, 6:4.

Шкот је овим постао први Британац који је послије 77 година подигао пехар у Лондону.

Први тенисер свијета одиграо је тотално атипично, с великим бројем грешака и лошим процентом првог сервиса. Видно инспирисани и растрчани Мари успио је то да искористи и без изгубљеног сета постао национални херој.

Ђоковић је у финалу одиграо свој вјероватно најслабији меч на овогодишњем Вимблдону. Сервис га није служио, правио је неуобичајено много неизнуђених грешака, у његовој игри није било довољно енергије и једноставно је морао да честита данас бољем Мареју. И поред слабе игре, Ђоковић је имао своје шансе, у другом сету је водио са 4:1, у трећем са 4:2, али ти тренуци који су припадали Новаку, кратко су трајали и нису били довољни да се освоји бар један сет. Мареј је дакле, први Британац шампион Вимблдона након пуних 77 година. Прије њега то је пошло за руком Фреду Перију 1936.

Другопласирани тенисер на Свјетској ранг листи освојио

је други грен слем у каријери послије титуле на ЈУ ЕС Опену прошле године. То је Марејев 28. трофеј, укључујући девет на на турнирима мастерс серије. Уједно, Мареј је освојио и новчану награду од 1,6 милиона фунти, док је Новаку припало упола мање.

Иначе, финалном мечу на овогодишњем Вимблдону присуствовали су председник Србије Томислав Николић и британски премијер Дејвид Камерон.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *