Спорт

Велика победа Србиjе над Литваниjом

106950

Кошаркашка репрезентација Србије уписала је прва два бода на ЕП у Словенији пошто је у првом колу групе „Б“ савладала селекцију Литваније резултатом 63:56 (20:10, 13:17, 18:14, 12:15).

Много су боље пулени Душана Ивковића отворили вечерашњи меч првог кола и понели се на паркету као да су много искуснији од селекције Литваније.

Поново смо под кошем имали сјајног Ненада Крстића коме су се прикључили Немања Недовић и Немања Бјелица по учинку.

До краја првог полувремена „Орлови“ нису дозволили Литванцима да се примакну па се на одмор отишло са предношћу Србије од 6 поена.

У трећој деоници игран је егал а Литванци су успели да изједначе на 33:33 и тако меч учине додатно узбудљивим.

Ипак, репрезентативци Србије од тог тренутка крећу још боље у одбрани и сталоженије у нападу па праве двоцифрену предност на старту последње деонице.

Средином исте догодио се пад у игри „Орлова“, односно буђење кошаркаша Литваније који су везали три тројке и примакли се на само пет поена разлике па је тројка Данила Анђушића била од пресудног значаја у тим тренуцима.

До краја је Ненад Крстић наставио доминацију под кошем па је селекција Душана Ивковића сасвим заслужено стигла до првог тријумфа на ЕП у Словенији.

Најефикаснији у репрезентацији Србије био је капитен Ненад Крстић са 20 постигнутих поена уз 9 скокова. Пратили су га Немања Недовић са 14 поена и пет скокова, као и Немања Бјелица са 13 поена и осам скокова.

Рашко Катић убацио је 6 поена, Богдан Богдановић 5, Данило Анђушић 3 и Стефан Марковић 2. У репрезентацији Литваније најрасположенији је био Мантас Калнеитис са 17 поена а само је још Дарјус Лавринович успео да дође до двоцифреног учинка у пораженом саставу.

Након првог кола Србија има два бода, као и селекције Црне Горе и Летоније, али због боље кош разлике Летонија заузима лидерску позицију док је Србија друга.

Kошаркаши Србиjе немаjу времена за славље, а квалитет и добру форму мораће да потврде већ сутра од 17.45, када играjу меч другог кола против Босне и Херцеговине.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *