Спорт

Ватерполо: Србија-Мађарска, директан пренос на РТРС-у

023954

Ватерполо репрезентација Србије данас у дербију Ц групе првенства свијета у Барселони игра против селекције Мађарске, а селектор Дејан Савић очекује тешку и неизвјесну борбу.

Он сматра да двије утакмице у припремном периоду, у којима обе селекције имају по један тријумф, неће имати никакав ефекат на исход данашњег сусрета.

„Њихов селектор Бенедек био је велики играч, а има све услове да буде и такав тренер. Знам да жели да промијени стил игре, да га приближи нашој школи, и остаје да се види колико ће бити успјешан. Биће неизвјесно, играли смо двије утакмице током припрема, али оне ништа не показују“, рекао је Савић.

Стандардни српски репрезентативац Живко Гоцић, члан мађарског Солнока, истакао је да су Мађари промијенили тим, али да им је потребно вријеме да би променили и игру.

„Оно што је увијек красило мађарски ватерполо јесте велика индивидуалност свих играча. Одлично шутирају, пливају беспријекорно, сматрају да смо ми фаворити, али вјерујем да на тај начин желе да нас успавају. Бенедек више инсистира на тактици и дисциплини у игри и биће јако тешко, посебно јер је улог велики, прво мјесто у групи“, поручио је Гоцић.

Србија је у првом колу савладала Аустралију са 10:7, док су Мађари били убједљиви против Кине (13:5).

Утакмица другог кола Ц групе првенства свијета између Србије и Мађарске игра се данас од 13.30 сати уз директан пренос на нашој телевизији.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *