Спорт

Суботић: Покушаћемо да обрадујемо навијаче

neven-subotic-reprezentacija-srbije-1352857431-229754

Невен Суботић и Александар Митровић поручили су да изузетно респектују хрватску репрезентацију, али да верују у победу.

Невен Суботић је рекао да у првој утакмици против Хрватске у Загребу, у којој је тријумфовао домаћин са 2:0, његова екипа није имала „свој дан“.

– „Постоје дани кад изађеш на терен, имаш план, знаш шта желиш, али те једноставно неће лопта. Тако је било у Загребу. Лоше смо играли, није било доброг паса, па ништа друго нисмо могли ни да очекујемо после онаквих 45 минута“, рекао је Невен.

Он је додао да је тада у екипи било и доста момака који су играли први пут за репрезентацију у таквом амбијенту, што је, такође, како је рекао, оставило трага.

-„Важност и притисак нису нас тада спутали. Играм дуго у Немачкој, знам какве атмосфера влада пре и за време утакмице. Тада, то није био случај. Једноставно, није нам ишло“, рекао је српски репрезентативац.

Суботић је додао да ће у петак у мечу у Београду све бити боље.

– „Све више времена и утакмица је иза нас, тим је све бољи. Знамо да би победа над Хрватском много значила нашем народу, покушаћемо све да их обрадујемо. Јер, они ће бити наша највећа предност. Марио Манџукић јесте највећа опасност, и ову сезону је почео у доброј форми, али ту је и Ивица Олић, а чак и на клупи имају велике адуте у Младену Петрићу и Едуарду“, рекао је Суботић.

Нови фудбалер Андерлехта Александар Митровић признао је да у оваквим ситуацијама није потребан посебан мотив.

– „За овакве утакмице не треба посебан мотив. Играмо дерби, сваки играч једва чека да истрчи на терен. Ценим хрватски тим, Манџукић и Олић, стрелци из прве утакмице можда имају највећу медијску пажњу, али поред њих још доста хрватских репрезентативаца заслужује максималан респект“, рекао је Митровић.

Митровић сматра да је можда већи притисак у редовима ривала, јер они том утакмицом директно одлучују о пласману на Светско првенство.

– „Што се нас тиче, против Колумбије смо недавно одиграли заиста добру утакмицу. Нажалост примили смо гол који је покварио утисак, али игра из Барселоне је модел коме треба да се тежи. Треба да урадимо оно што се од нас тражи да бисмо победили Хрватску“, навео је репрезентативац Србије.

Србија ће у петак од 20.45 дочекати Хрватску у утакмици Групе А квалификација за Светско првенство у Бразилу на београдској Маракани.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *