Спорт

Србија је у финалу

Репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства за играче до 19 година. „Орлићи“ су били бољи од Португала после извођења једанаестераца.

954775_496932243715003_1694862261_n

Организатори су се на почетку меча обрукали . Наиме , оркестар је уочи почетка дуела уместо химне „Боже правде“ одсвирао химну „Хеј Словени“. Наш стручни штаб и играчи нису крили изненађење, али су одслушали химну некадашње државе, а онда сви стали у круг и отпевали „Боже правде“. После овог пропуста извесно је да ће нацонални савез упутити протест организаторима, као и Европској фудбалској унији (УЕФА) и да је извињење најмање што домаћини могу да ураде како би исправили своју велику грешку.

Репрезентација Србије је одиграла одлчних 30 минута, у којима су повели у 6. минути голом Уроша Ђурђевића на асистенцију Голубовића, а створили су још неколико повољних прилика. У наставку сусрета су Португалци били бољи и успели су да преокрену резултат . Прво је након добре комбинације Бернардо Силва постигао гол у 55. минути за 1:1, а затим у 79. минути на 1:2 је повисио Гедеш.

Селектор Друловић је извршио трећу измену уместо стрелца првог гола Ђурђевића на терен је увео Гаћиновића и то се на крају испоставило као добар потез. У 85. минути Гаћиновић изједначава резултат. У продужетцима Португал је био знатно опаснији , а наш тим је био фокусиран на одбрану свог гола.

Пенали су одлучили победника, прво су шутрали Португалци и прецизан је био Ије, затим је Павловски погодио стативу. Орта је повећао предност свог тима на 0:2. За 1:2 смањује Савић и онда је почела сјајна серија младог голмана Рајковића који је одбранио три узастопна пенала. За Србију је прво изједначио Гаћиновић, а затим Митровић лежерно шутирао за победу Србије и пласман у финале Европског првенства.

u19-radost

Ово је историјски успех за српски фудбал, наша репрезентација се први пут пласирала у финале Европског првенства. Ривалу финалу српским репрезентативцима ће бити победник другог полуфинала у ком се састају Шпанија и Француска.

Србија: Рајковић, Голубовић, Антић (Урошевић, 68), Филиповић, Вељковић, Милинковић-Савић, Павловски, Луковић (Мелег, 62) , Максимовић, Ђурђевић (Гаћиновић, 79) и Митровић

Португалија: Варела, Кансело, Фигуиредо, Рафаел, Леандро, Едгар, Бернардо, Подставски, Лопес, Мане и Гедес.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *