Вијести, Спорт

Само да Новак не заигра…

Дејвис куп репрезентативци Швајцарске надају се да се Ђоковић неће предомислити у последњи час и заиграти против њих у Новом Саду.

Ламер, Кјудинели и Лаксонен на јучерашњој конференцији за новинаре

Ламер, Кјудинели и Лаксонен на јучерашњој конференцији за новинаре

Ако се Новак Ђоковић којим случајем предомисли и допутује у Нови Сад, од благих фаворита преузећемо улогу аутсајдера. Тако резонују тенисери Дејвис куп репрезентације Швајцарске, Марко Кјудинели, Хенри Лаксонен и Михаел Ламер пред меч првог кола Светске групе против Србије овог викенда у новосадском „Спенсу“. Они су данас, у разговору с новинарима у Новом Саду, изразили наду да се Ноле, ипак, неће предомислити.

– Искрено, надамо се да Ђоковић неће играти у Новом Саду, као што је рекао, али у четвртак ћемо све знати – каже Кјудинели – То је добра шанса за нас, јер без Новака у репрезентацији Србије имамо шансу да победимо. Резултат ће свакако зависити и од стања Станисласа Вавринке, који ће уморан допутовати у Нови Сад. Он је наша узданица и надамо се да ће да победи у два меча, како би нам увећао шансе. Србија је далеко боље рангирана од наше селекције и тријумф би за нас био велики успех.

Станислас Вавринка, како Швајцарци потврђују, у Нови Сад би требало да допутује з среду и да се одмах прикључи саиграчима на тренингу.

– Он ће бити уморан, али претпостављамо да то неће бити проблем. Већ неколико година је са нама. Надамо се да ће играти победнички и дати тон успеху наше репрезентације. Јер, тако је било прошле године у Еквадору, када нам се прикључио и одлучио. Знамо да ће бити уморан и да ће му бити потребно да се привикне на временску разлику, али исто тако знамо да ће бити спреман за меч у петак – коментарише Кјудинели.

Други рекет Швајцараца, такође наглашава да добро познаје наше играче, а највише стрепи од Душана Лајовића.

– Знам веома добро Ненада Зимоњића са којим сам играо неколико пута, а Илију Бозољца познајем одлично, јер смо и пријатељи и тренирали смо заједно. Ипак, сматрам да је Душан Лајовић тренутно најјачи играч и биће најтежи противник нашем тиму и очекујем да ће он играти први сингл меч, а други Бозољац или Крајиновић. Али, ипак, ћемо о томе знати у четвртак, после жреба. С друге стране, Филипа Крајиновића најмање познајем – истиче Кјудинели.

РАСПОРЕД И САТНИЦА МЕЧЕВА


Србија наступа без Новака Ђоковића, а Швајцарци без Роџера Федерера, али за госте игра актуелни шампион Аустралијан опена Станислас Вавринка. То је довољан магнет за публику, која ће у петак, 31. јануара, у Великој дворани „Спенса“ на програму моћи да гледа два сингла, с почетком у 14.00. У суботу, 1. фебруара, дубл почиње у 15.00, а у недељу су такође два сингл меча с почетком у 13.00.
Жреб је у четвртак у 13.00 у Градској кући у Новом Саду.

Извор: Новости

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *