Спорт

Роналдо: Новац није најважнији

005243

Кристијано Роналдо јуче је постао најплаћенији фудбалер свијета, након што је потписао нови уговор са Реал Мадридом.

Роналдо ће по сезони зарађивати 17 милиона евра, односно 46.575 евра дневно. Португалац је са Реалом потписао уговор до 30. јуна 2018. године чиме је дао до знања свим заинтересованим клубовима да ће своју каријеру завршити у тиму актуелног шпанског вицепрвака. Продужење уговора у наредних пет година Реал ће коштати 125 милиона евра.

„Ово је посебан дан за мене. Желим се захвалити својим саиграчима, тренеру и, изнад свега, предсједнику Перезу. Овај уговор заиста ме чини сретним и велика је привилегија наставити и бити дијелом овог клуба. Осјећам се као да ми је први дан овдје и увијек ћу дати све од себе за овај дрес. Надам се да ћу овдје бити до пензије“, изјавио је Португалац.

Популарни ЦР7 на Бернабе је дошао у љето 2009. године након што је Реал платио 94 милиона евра Манчестер Јунајтеду. Од тада, Роналдо је постигао 203 гола у исто толико утакмица у дресу „краљевског клуба“ и постао шести најбољи стријелац у његовој историји, а освојио је с њима првенство, Куп краља и Суперкуп Шпаније.

Предсједник Реала Флорентино Перез овим потписом на нови Роналдов уговор остварио је и свој сан. На тај начин осигурао је свом тиму једног од најбољих играча на свијету. “ Кристијано Роналдо је и увијек ће бити мадридиста“, казао је Перез на потписивању уговора.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *