Вијести, Спорт

Пикси: Караџић треба да се угледа на Блатера

СТОЈКОВИЋ ВЕРУЈЕ ДА БЛАТЕР НИЈЕ БИО УМЕШАН У МАЛВЕРЗАЦИЈЕ КОЈЕ ПОСЛЕДЊИХ ДАНА ПОТРЕСАЈУ ФИФА

        Сеп Блатер напустио је место председника ФИФА после дуго година, а Драган Стојковић Пикси сматра да је то био прави потез и поручује да би у Србији многи могли да следе тај пример.

        „Сеп Блатер господски се окренуо и отишао са места председника ФИФА. И поред последње победе на изборима човек је схватио да нису баш сви за њега и то му је било довољно да се из моралних разлога повуче и препусти место неком млађем, способнијем. Није дозволио да га улица мења, да се диже револуција, да се фудбал распадне. Многи у Србији требало би да поступе као он“, изјавио је за Драган Стојковић Пикси.

        На кога је конкретно мислио Пикси?

        „На Томислава Караџића. Он је један од људи који би могли да се угледају на Блатера. Макар са моралног аспекта. ФСС живи у свом систему, али ако се спорадично појављују замерке, али и тешке оптужбе за нечији рад, ако је то глас народа, фудбалских радника, није ми јасно због чега тај исти Томислав Караџић жели да задржи фотељу. Мора да прихвати реалност и да схвати да није незаменљив“.

        „Кад сам са Звездом последњи пут освојио дуплу круну, повукао сам се. Схватио сам да не могу да урадим више од тога. Ћао! Довиђења…“

        Када је реч о Блатеру Стојковић верује да он није био умешан у малверзације које последњих дана потресају ФИФА, а као његовог наследника види само једног човека.

        „То је Мишел Платини. Али само ако буде имао мотива да се упусти у тако захтеван посао“.

        Иако је претходних година добијао понуде за рад у ФИФА, Пикси себе још увек не види у тој организацији.

Драган Стојковић Пикси

Драган Стојковић Пикси

„Имао сам и раније понуда, чак и да будем члан Извршног одбора, али нисам још за ту врсту политике. И даље више волим да сам ближе терену“, закључио је Драган Стојковић.

Мондо

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *