Спорт

„Орлићи“ за историју

Омладинска репрезентација Србије има прилику да оствари највећи успех млађих фудбалских селекција наше земље у последњој деценији.  „Орлићи“ ће се у полуфиналу састати са репрезентацијом Португала (15:30) у Алитусу.

selekcijaimage

Без пораза на шампионату Европе, наши „Орлићи“ пуцају од самопоуздања и надају се финалу.

Селектор Љубинко Друловић од својих играча тражи максимално озбиљан приступ данашњој утакмици.

„Из онога што сам имао прилике да видим и чујем, Португал је можда најквалитетнија репрезентација на турниру. Познајем њихов менталитет и играче и због тога од својих изабраника тражим максимално озбиљан приступ утакмици“ рекао је слектор.

drulo600124701020130721103054

Селектор Друловић је током своје каријере играо у Португалу.Он је са Портом освојио пет везаних титула од 1995. до 1999. године. Друловић верује да његови изабраницу могу да испишу нову страницу у историји српског фудбала.

„Наш примарни циљ пре доласка у Литванију био је да обезбедимо пласман у полуфинале. За малу земљу каква је Србија пласман међу четири најбоља тимау Европи је огроман успех али се наравно надамо финалу. До сада то нисмо успели да учинимо и верујем да можемо да испишемо нову страницу у историји српског фудбала“ рекао је Друловић.

Марко Павловски који је постигао погодак за реми против Француза, је изјавио да је поносан што је капитен овог тима и да се овај тим може супроставити било којој репрезентацији.

„Моји саиграчи су у другом делу меча са Француском показали огроман карактер и морам да признам да сам поносан што сам капитен таквим играчима. Показали смо да свих 18 играча може да се супростави свакој екипи и драго ми је због тога. Имамо довољно времена да се припремимо за полуфинале и надам се да можемо да савладамо Португал“ рекао је Павловски.

павловски

Нападач Александар Митровић сматра да „Орлићи“ имају снаге да оду и корак даље. Он истиче да ова репрезентација може да направи историјски успех за српски фудбал.

„Пре одласка у Литванију основни циљ је био пласман у полуфинале. Ми смо га испунили већ две утакмице у групи, али смо и трећи меч против Француске одиграли максимално ангажовано, без обзира на то што је селектор Љубинко Друловић одмарао неколицину играча. Имамо ситуацију да се пласирамо у финале ЕП и тако постанемо једини српски фудбалски тим које је то пошло за руком.“

Митровић сматра да је наша предност висина и да можемо да их угрозимо из прекида.

„Португал је јака екипа, тако да се не треба заваравати да ће нам бити лакше него, рецимо, против Шпаније. То су две екипе које играју сличан фудбали веома су физички снажне. Наша предност може да буде висина, па можемо да их угрозимоиз прекида, али против таквих екипа, које игру базирају на јаком темпу и константном трчању,морате играти паметно.“

aleksandar-mitrovic

У полуфиналу селектор Друловић неће моћи да рачуна на суспендованог Војводића, али се у тим враћа Андрија Луковић.

Отишли су тихо, неупадљиво, испраћени без великих очекивања. Данас ће очи целе нације  бити упрте у њих.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *