Вијести, Спорт

Новакова фондација већ прикупила 600.000 долара за поплавом оштећене школе и вртиће у Србији

ПРИПРЕМА ПИСМО КОЈИМ ЋЕ ПОЗВАТИ СВЕ СПОРТСКЕ ЗВАНИЧНИКЕ У СВЕТУ, ИНСТИТУЦИЈЕ И ОРГАНИЗАЦИЈЕ ДА ПОМОГНУ СРПСКОМ НАРОДУ
 

         ФОНДАЦИЈА Новак Ђоковић објавила је данас да прикупља значајна средства за угрожене у катастрофалним поплавама у Србији и да је у овом тренутку на њен рачун пристигло 600.000 долара, од чега су више од 100.000 долара појединачне донације преко Пеј Пал рачуна.

         Председник Фондације Новак Ђоковић дан после освојене титуле у Риму одлучио је да донира сав освојени новац са тог такмичења за угрожене у поплавама у Србији и да жели да на тај начин помогне свом народу, саопштено је на званичном сајту Фондације.

         „Новак је наставио ангажовање на подизању свести код светске јавности низом интервјуа које је данас дао светским медијима. Осим тога, у припреми је писмо које ће Новак упутити свим спортским званичницима у свету, институцијама и организацијама како би се укључиле у прикупљање помоћи нашем народу”, наводи се у саопштењу Фондације.

         Додаје се да ће сва средства бити употребљена за санацију вртића и школа широм Србије које су претрпеле оштећења због катастрофалних поплава, а Фондација ће све одлуке доносити у координацији са Владом Србије и надлежним министарствима.

         „Наредних месеци чека нас велики и тежак посао на обнови и санацији оштећених објеката. Иако се тек очекују резултати процене штете сигурно је да је она вишемилионска. У овом тренутку за нас је важно да наставимо да позивамо појединце и партнере наше фондације из иностранства, јер очекујемо још њихове помоћи како би време за обнову било што краће”, изјавила је извршни директор Фондације Новак Ђоковић, Јелена Ристић.

Подржи Србију и Босну!

Подржи Србију и Босну!

Најбољи српски тенисер у недељу је у финалу мастерса у Риму победио Шпанца Рафаела Надала са 2:1 у сетовима и освојио укупно 44. титулу у каријери.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *