Спорт

На Маракани без голова, Звезда завршила наступ у Европи

032039

Фудбалери Црвене звезде су и овог љета рано завршили наступ на међународној сцени. Черноморец из Одесе био је у два меча бољи од црвено-белих, који у реваншу, пред скоро 40.000 гледалаца, нису успјели да дођу до побједе.

Звезди остаје да жали прије свега због наивно примљених голова у првој утакмици, али и за шансама које су имали вечерас, прије свега у првом полувремену. Најбољу прилику пропустио је Ненад Милијаш у 45. минуту, када није искористио пенал.

Један гол недостајао је црвено-белима да их покрене ка коначном успјеху, али није га било за више од 90 минута реванша. Гости су у Београд дошли са јасном идејом, да пријете из контранапада и то су и чинили, све до посљедњих петнаестак минута, када су све карте бацили у одбрану свог гола.

А почело је шансама за Звезду, већ у шестом минуту Младеновић је одлично пронашао Печника, али је овај отишао сувише искоса и погодио спољни дио мреже. Убрзо су узвратили гости из Украјине, који су у 14. минуту имали колосалну прилику. Послије дуплог паса, Антонов је изашао сам пред Бајковића, али је шутирао поред гола. Овакав промашај, нажалост црвено-бели нису успјели да казне.

Агресија Звезде је губила на снази средином првог полувремена, када су Украјинци запријетили преко Ријере и Антонова, али није било већих искушења ни за Бајковића.

Када се очекивао крај првог полувремена, црвено-бели стижу до идеалне прилике за вођство. Кутас је на ивици казненог простора оборио Нинковића са леђа, а судија Артур Соареш без размишљања показао на бијелу тачку. Пенал је извео Милијаш, али је голман Безотосњи прочитао његову намеру и избио лопту у корнер.

Милијаш, испраћен звиждуцима на крају полувремена, остао је у свлачионици, а умјесто њега је шансу добио Касалица. Звезда је и у другом полувремену нападала, имала иницијативу, али се по правилу све завршавало на двадесетак метара од гола. Добру прилику имао је Милуновић, који је у 65. минуту извео слободан ударац са 18 метара, али је погодио спољни дио мреже.

Јалови напади црвено-белих донијели су само једну праву прилику у другом полувремену. У 82. минуту, послије велике гужве у шеснаестерцу и паничне реакције одбране Черномореца у шанси су се нашли Милуновић, Касалица и на крају Нинковић чији шут је изблокиран.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *